Ικανοποίηση στην ελληνική κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της επίσκεψης Τσίπρα στις ΗΠΑ

Ικανοποίηση επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση από τα αποτελέσματα της επίσημης επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους, λίγο πριν από την αναχώρησή του από την Ουάσιγκτον, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι το ταξίδι πήγε «εξαιρετικά καλά καθώς οι βασικοί στόχοι επιτεύχθηκαν».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι σε όλες τις συναντήσεις που είχε επιβεβαιώθηκε η κοινή παραδοχή ότι «η Ελλάδα επιστρέφει» και υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε σημείο κρίσιμης στροφής, γεγονός που αποδεικνύεται τόσο από τις επιδόσεις της οικονομίας όσο και από τις διαθέσεις των δυνητικών επενδυτών απέναντι στην Ελλάδα.  

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι του έκανε εντύπωση το γεγονός ότι στις συναντήσεις που είχε τόσο με τους θεσμικούς παράγοντες των ΗΠΑ όσο και με επιχειρηματικούς κύκλους, η συζήτηση δεν περιστράφηκε γύρω από τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Ελλάδα αλλά σε ζητήματα που η χώρα αντιμετώπιζε και πριν τα μνημόνια, όπως για παράδειγμα τη γραφειοκρατία και θέματα ορθότερης λειτουργίας του κρατικού και δικαστικού μηχανισμού.  «Θεωρείται πια δεδομένο πως σε μεγάλο βαθμό έχουν υλοποιηθεί οι μεταρρυθμίσεις και η χώρα βγαίνει από τα προγράμματα στήριξης», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη συζήτηση για την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας και ειδικότερα το ζήτημα της αναβάθμισης του στόλου των ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι πρόκειται για την καλύτερη δυνατή συμφωνία, ίσως από τις καλύτερες που έχει πετύχει ποτέ η Ελλάδα. «Στην ουσία πάνω από το μισό του κόστους δεν θα καταβληθεί από την ελληνική πλευρά. Αυτή είναι η συζήτηση, δεν έχουμε καταλήξει», είπε τέλος ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy