Αναστάληκε η έξωση μονογονεϊκής οικογένειας στη Λεμεσό (Βίντεο)

Οι ενέργειες του νομικού συμβούλου του κινήματος κατά των εκποιήσεων οδήγησαν στην αναστολή εκτέλεσης του διατάγματος έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας, που διαμένει στον Άγιο Τύχωνα Λεμεσού.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της έξωσης της οικογένειας από την κατοικία της.

Η έξωση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα από την Τράπεζα, ενώ τα μέλη του Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις βρέθηκαν στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Αμαθούντας και μετέβησαν έξω από το σπίτι της οικογένειας, με στόχο να αποτρέψουν την έξωση.

Η οικογένεια, μετά τον θάνατο του συζύγου το 2009, παρουσιάζεται να χρωστά στην τράπεζα ποσό 90 χιλιάδων ευρώ, όπως προέκυψε με τους τόκους.

Η τράπεζα ζητά όπως ανακτήσει την οικία, αξίας πέρα των 300 χιλιάδων ευρώ, να την εκποιήσει για να εισπράξει τα χρήματα του δανείου.

Το ΑΚΕΛ δια του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του Γιώργου Λουκαϊδη ο οποίος βρισκόταν στην κινητοποίηση ανέφερε οτι έχει κερδηθεί η μάχή αλλά οχι ο πόλεμος κατά των εξώσεων. Πρέπει να προσφερθεί ενα πραγματικό δίκτυ προστασίας της κυρίας κατοικίας σε όλες τις οικογένειες που βρέθηκαν σε μια δύνη οικονομική κατάσταση λόγω του τραπεζικού εγκλήματος

H ΠΕΟ ένωσε τη φωνή της κατά της έξωσης μονογονεϊκής οικογένειας 

Η ΠΕΟ ενώνει τη φωνή της με το κίνημα κατά των εκποιήσεων με στόχο να προστατευτεί το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα κάθε συμπολίτη μας στη στέγη, στην κατοικία του, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας που εκδόθηκε με αφορμή την πρόθεση για έξωση μονογονεϊκής οικογένειας στη Λεμεσό.

“Αναμένουμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τους πανηγυρισμούς για τις «μεγάλες επιτυχίες» της να παρέμβει για να σταματήσει το επικείμενο ξεσπίτωμα μιας οικογένειας και να εισάξει μέτρα που πραγματικά να απαγορεύουν την εκποίηση της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού”, αναφέρεται.

Η ΠΕΟ προσθέτει ότι η περίπτωση αυτή και πολλές άλλες παρόμοιες περιπτώσεις “επιβεβαιώνουν δυστυχώς με ένα δραματικό τρόπο ότι τα όσα λέχθηκαν ως υποσχέσεις από τις τράπεζες και την κυβέρνηση για δίχτυ προστασίας και ότι δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία ήταν αστήριχτα και παραπλανητικά”.

“Η κυβέρνηση έβαλε δίχτυ προστασίας για τις τράπεζες και όχι για τους ανθρώπους”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy