Εικόνες ντροπής στο κτίριο του πρώην Παιδοκομικού ΣΚΕ Ξυλοφάγου

Το νηπιαγωγείο που έγινε αχούρι.

 

Τα αποτελέσματα του ακρωτηριασμού της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης συμπυκνώνονται σήμερα στη φρικτή εικόνα που παρουσιάζει το κτίριο όπου στεγαζόταν μέχρι που έκλεισε ο Παιδοκομικός και Βρεφοκομικός Σταθμός που λειτουργούσε υπό το Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού Ξυλοφάγου. Από την απόφαση για κλείσιμο του νηπιαγωγείου και μετά, το κτίριο αφέθηκε στην παντελή εγκατάλειψη με αποτέλεσμα να μετατραπεί σε ένα πραγματικό αχούρι, φθαρμένο, ξηλωμένο, κατεστραμμένο από τους βανδαλισμούς.

Την εικόνα κυριολεκτικής διάλυσης των εγκαταστάσεων καταγγέλλει η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά με επιστολή της στην πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Ξυλοφάγου.

Η βουλευτής καταγγέλλει τον τερματισμό της λειτουργίας του Σταθμού, αλλά και την πλήρη εγκατάλειψή του με αποτέλεσμα να γίνει έρμαιο των βανδάλων και ζητά να επαναλειτουργήσει το νηπιαγωγείο. Ο βρεφοπαιδοκομικός σταθμός ήταν ένας από τους πολλούς που έκλεισαν μετά τη μείωση των χορηγιών από το κράτος προς τους θεσμούς που διαχειρίζονταν αυτά τα νηπιαγωγεία, αλλά και στέγες ηλικιωμένων και άλλα ευαγή ιδρύματα τα οποία κατέστη αδύνατο να συντηρηθούν οικονομικά και οδηγήθηκαν στο λουκέτο. “Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την κατάσταση και σας καλούμε να αναλάβετε πρωτοβουλία και να συντονίσετε τις προσπάθειες επαναλειτουργίας του πιο πάνω Σταθμού.

Σήμερα που η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει βαθύτατα τους εργαζομένους οδηγώντας πολλούς στην ανεργία, επιβάλλεται η επαναλειτουργία του Σταθμού για να στηριχθούν οι οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και γενικότερα η οικογένεια της υπαίθρου”, αναφέρει η Σκ. Κουκουμά. Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι το γενικότερο θέμα που έχει επηρεάσει και άλλες κοινότητες και δήμους θα επανέλθει στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

 

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy