Ημερολόγιο προσδοκιών

 

Του Τάσου Περδίου

 

Τώρα που φυλάχθηκαν τα στολίδια και τέλειωσαν τα πυροτεχνήματα και οι υπερβολικά αισιόδοξες ευχές, ας δούμε τι μπορούν και τι πρέπει να προσδοκούν οι Λαρνακείς για το 2018. Να ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο με τις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου. Με τη λήξη του νέου διατάγματος την 1η Μαρτίου 2018, περιμένουμε να δούμε και στο χαρτί κατά πού πάει το πράγμα. Συγκεκριμένα όμως.

Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις εγκαταστάσεις υγραερίου με τα θέλω, δεν θέλω, παίζω, δεν παίζω των εταιρειών, που κράτησαν ολόκληρο το 2017. Αναμένουμε, κυρίως, τον οδικό χάρτη που ζήτησε επιτακτικά ο Δήμος Λάρνακας και υποσχέθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών.  Ήδη έχουν παραβιαστεί και αυτά τα χρονοδιαγράμματα.

Το 2018, λογικά, θα είναι η χρονιά που θα δούμε πράξεις αντί λόγων στο έργο της ανάπλασης του Αϊ-Γιάννη. Ήδη θα έπρεπε να μιλάμε για έναρξη εργασιών αλλά ας μην το… παρακάνουμε. Ελπίζουμε η άτεγκτη στάση της ΑΗΚ, της ΑΤΗΚ και της Υδατοπρομήθειας να καμφθεί και επιτέλους να έχουμε προκήρυξη προσφορών.

Περιμένουμε την κατακύρωση της προσφοράς για τη νέα Δημοτική Αγορά αλλά και έναρξη εργασιών. Ένας χρόνος είναι αρκετός ακόμα και για τα δικά μας δεδομένα ως κράτος να κατακυρωθεί το έργο, να γίνουν οι προσφυγές που με μαθηματική ακρίβεια θα γίνουν, να εξεταστούν και να ανοίξει ο δρόμος για να ξεκινήσουν οι εργασίες. Από το 1996 που κατεδαφίστηκε η παλιά αγορά, 22 χρόνια νομίζω φτάνουν και περισσεύουν.

Το 2018 περιμένουμε να δούμε να παίρνει σάρκα και οστά ο νέος Δημοτικός Κήπος της πόλης. Εδώ μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, αφού τα έργα έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται. Μακριά από καθυστερήσεις και παράδοση το συντομότερο δυνατό.

Αν δεν μας επιφυλάξει καμία άλλη δυσάρεστη έκπληξη ο Υπουργός των Έργων Μάριος Δημητριάδης, μέχρι το καλοκαίρι θα δούμε τη νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας σε λειτουργία. Κρατάμε μια πισινή επειδή μιλάμε για αναξιόπιστο υπουργό, και επειδή η καθυστέρηση είναι στα δύο χρόνια.

Εκτός απροόπτου θα δούμε έργα στα νέα γήπεδα τένις και βλέπουμε να εκτελούνται πυρετωδώς εργασίες επιδιόρθωσης του οδικού δικτύου.  Θέλουμε να δούμε να συνεχίζονται ολόχρονα. Οι δρόμοι της Λάρνακας δεν αρμόζουν σε σύγχρονη πόλη.

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy