Ιμπραχίμ Καλίν: Δεν θα επιτρέψει δημιουργία τετελεσμένων στην Κύπρο

Ο Ιμπραχίμ Καλίν υποστηρίζει ότι "αντίθετα με αυτή την ειλικρινή προσέγγιση της Τουρκίας και των Τ/κ, είναι φανερό ότι υπάρχουν κύκλοι που θέλουν να μετατρέψουν τους Τ/κ σε μειονότητα σε ένα κράτος ε/κ"

Η Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα θα χρησιμοποιήσει τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο μέχρι τέλους, δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων και θα είναι δίπλα στους “ομογενείς αδελφούς μας”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Ιμπραχίμ Καλίν σε μήνυμά του για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Στο μήνυμά του ο Ιμπραχίμ Καλίν αναφέρει ότι η Τουρκία είναι πάντοτε υπέρ της ίδρυσης μιας τάξης βασισμένης στη δικαιοσύνη, τη βιωσιμότητα και την ισότητα. “Η χώρα μας κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες υπό την ηγεσία του αξιότιμου προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ώστε να συζητηθεί το θέμα με σοβαρότητα και ειλικρίνεια αφήνοντας στην άκρη τις προσεγγίσεις που θεωρούν τη μη λύση λύση. Με τον ίδιο τρόπο οι Τ/κ έκαναν μεγάλες θυσίες και μεγάλα βήματα για την ειρηνική λύση με το δημοψήφισμα του 2004 και τη διαδικασία που ακολούθησε”, ανέφερε.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν υποστηρίζει ότι “αντίθετα με αυτή την ειλικρινή προσέγγιση της Τουρκίας και των Τ/κ, είναι φανερό ότι υπάρχουν κύκλοι που θέλουν να μετατρέψουν τους Τ/κ σε μειονότητα σε ένα κράτος ε/κ”, προσθέτοντας ότι αυτή η προσέγγιση εμφανίστηκε ξανά με τη μη κατάληξη της Συνόδου για το Κυπριακό. “Υπό τις παρούσες συνθήκες η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει μια καθαρή στάση υπέρ των Τ/κ, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση υποστηρίζουν τη λύση και εναντίον της ε/κ πλευράς, η οποία είναι η πλευρά που σπρώχνει μακριά τις προτάσεις για λύση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy