Ινδονησία: Ανακαλύφθηκε νέο είδος ουρακοτάγκου

443

Ένα νέο είδος ουρακοτάγκου που ζει σε απομονωμένο τμήμα στη Βόρεια Σουμάτρα της Ινδονησίας, ανακάλυψε διεθνής ομάδα επιστημόνων.

Το συγκεκριμένο είδος ανακαλύφθηκε πριν από 20 χρόνια. Ωστοσο μόνο μετά από εκτεταμένες μελέτες σχετικά με τα γονιδιώματα των ζώων και τη μορφολογία του κρανίου τους, οι επιστήμονες κατάφεραν να επιβεβαιώσουν πως ανήκει στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Οι ουρακοτάγκοι αποτελούν ένα από τα πλέον ευφυή ζώα αφού μεταξύ άλλων έχουν τηνν ικανότητα να χρησιμοποιούν περίπλοκα εργαλεία.

Οι περισσότεροι ουρακοτάγκοι παγκοσμίως ζουν σε τροπικά δάση στις νησιωτικές περιοχές του Βόρνεο και της Σουμάτρα.Είναι το σπανιότερο είδος των μεγάλων πιθήκων και το πιο έξυπνο. Ττο DNA τους είναι όμοιο με αυτό του ανθρώπου και θεωρείται ότι διαθέτουν νοημοσύνη παιδιού 6 ετών). Ζουν σε άγρια κατάσταση σε δύο μόνο σημεία του πλανήτη, την Σουμάτρα και Βόρνεο. Και στις δύο περιοχές απειλούνται με εξαφάνιση. Ιδιάιτερα στην Σουμάτρα όπου ο αριθμός τους έχει πέσει σε 6.600 ενώ στο Βόρνεο ξεπερνούν τις 50.000.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.