«Είναι πολιτική ανηθικότητα όποτε δυσκολεύονται στον ΔΗΣΥ να επικαλούνται το Μαρί»

Την αποχώρηση του Προέδρου του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης Μιχάλη Σοφοκλέους από το πλατό της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του ΡΙΚ προκάλεσε έντονη συζήτηση που προηγήθηκε με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ Λάρνακας Γιώργο Γεωργίου.

Συγκεκριμένα είπε πως το κόμμα της Αριστεράς «έχει μονίμως την όπου βρει την αφορμή να προσπαθεί να ισοφαρίσει παλιές του αμαρτίες με σημερινά περιστατικά», φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση της νοσηλείας του κατάδικου Αντώνη Προκοπίου Κίττα στο «Απολλώνιο» και την παραίτηση του τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Κύπρου Χρυσοστομίδη, που επικαλούνται στελέχη του ΑΚΕΛ.

«Είναι η τρίτη φορά που ακούω από το πρωί αυτή την ιστορία (…) Σας λέω, το ΑΚΕΛ προσπαθεί να βρει τρόπους να ισοφαρίσει. Θέλετε να μιλήσουμε για πολιτικές ευθύνες; Να πάμε στο Μαρί» είπε ο κ. Σοφοκλέους χαρακτηρίζοντάς το ως «το μνημείο έλλειψης πολιτικής ευθύνης, το παγκόσμιο μνημείο έλλειψης πολιτικής ευθιξίας».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιώργου Γεωργίου που ανέφερε πως «το μνημείο της πολιτικής αθλιότητας και της απόσεισης ευθυνών είναι και το έσχατο καταφύγιο κάθε λωποδύτη, είναι το Μαρί».

Κάπου εκεί, άρχισαν να εκτραχύνεται η κατάσταση με τον Μιχάλη Σοφοκλέους να ερωτά τον βουλευτή του ΑΚΕΛ εάν τον αποκαλεί λωποδύτη και τον Γ.Γεωργίου να επαναλαμβάνει: «Το έσχατο καταφύγιο κάθε λωποδύτη, είναι το Μαρί».

«Με είπατε λωποδύτη» είπε ενοχλημένος ο κ. Σοφοκλέους, προσθέτοντας ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει τη συζήτηση. Κι εκείνη ακριβώς τη στιγμή ο κ. Γεωργίου του είπε «φύγετε».

«Με άνθρωπο που με λέει “λωποδύτη” δεν μπορώ να συνεχίσω τη συζήτηση», είπε απευθυνόμενος προς τους παρουσιαστές της εκπομπής που κάλεσαν τον κ. Γεωργίου να αποσύρει άμεσα τον χαρακτηρισμό.

Αντ’ αυτού ο βουλευτής του ΑΚΕΛ μίλησε για «πολιτικό λωποδύτη» με αποτέλεσμα ο κ. Σοφοκλέους να δηλώσει ότι αποχωρεί και ότι δεν πρόκειται να ξαναβρεθεί σε ίδιο πάνελ με τον κ. Γεωργίου.

Μετά από πιέσεις των παρουσιαστών ο βουλευτής του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι αποσύρει τον χαρακτηρισμό κι έκανε λόγο για «πολιτική ανηθικότητα».

«Δεν είμαι ούτε ανήθικος ούτε λωποδύτης. Είμαι ο πιο ήρεμος άνθρωπος της Γης. Αυτή τη στιγμή τρέμουν τα χέρια μου», είπε ο κ. Σοφοκλέους, ενώ σε σχόλιο της παρουσιάστριας ότι ο κ. Γεωργίου έχει απολογηθεί ανέφερε τα εξής: «Από το λωποδύτης και με λέει ανήθικο;».

«Εγώ είπα την τελευταία μου λέξη», απάντησε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, με αποτέλεσμα ο κ. Σοφοκλέους να αποχωρήσει από το πλατό παρά τις προσπάθειες των παρουσιαστών να τον μεταπείσουν.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ  με ανάρτησή του στο facebook αναφέρθηκε στο συμβάν
[pull_quote_center] ΠΟΤΕ δεν ύβρισα ΚΑΝΈΝΑ πολιτικό μου αντίπαλο. Μου το απαγορεύει το ήθος μου.
Να αναδεικνύεις,όμως, τις ασήκωτες πολιτικές ευθύνες του κ. Ιωνά Νικολάου για το τελευταίο συμβάν των φυλακών και ο κ. Σοφοκλέους να επικαλείται το Μαρί, ε,τότε, μάλλον έχει δίκαιο πώς ” ανήθικο κύριε Γεωργίου είναι μόνο να κρύβεις την αλήθεια. ..” 
Όντως, είναι πολιτικά ανήθικο…
Ανήθικες και εκ του πονηρού είναι και οι υποκριτικές ηθικολογίες…Ειδικά όταν χρησιμοποιούνται ως το έσχατο καταφύγιο μπροστά στην έλλειψη επιχειρημάτων.[/pull_quote_center]

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy