Υπ.Υγείας: Το παναϋριν ετέλειωσεν, ΠΑΣΥΚΙ: Περάστε από τις Α’ Βοήθειες να δείτε την κατάσταση

Σε έντονο ύφος και προς πολλές κατευθύνσεις μίλησε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης για το θέμα της εφαρμογής του ΓεΣΥ, κατηγορόντας διάφορους για προσκόμματα που κατά την άποψη του θέτουν στον δημόσιο διάλογο για την εφαρμογή του συστήματος.

Μιλώντας στη Λεμεσό, κατά την παραλαβή αξονικού τομογράφου δωρεά της ΟΠΑΠ, ο Υπουργός Υγείας είπε ότι πρέπει να σταματήσουν οι παρελκυστικές προσεγγίσεις για ένα θέμα το οποίο συζητείται εδώ και 20 χρόνια.

«Να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Το παναϋριν ετέλειωσε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παμπορίδης, τονίζοντας ότι όποιος θέλει μπορεί να έρθει στη Βουλή, να πει τις απόψεις του για να τον ακούσει και ο κόσμος.

Ο κ. Παμπορίδης είπε χαρακτηριστικά ότι «Το κατεστημένο της κυπριακής υγείας στην ολότητα του, είναι ταγμένο να βάλει βόμβες στα θεμέλεια αυτής της μεγάλης μεταρρύθμισης. Δεν τους ενδιαφέρει ο κόσμος, ούτε η ποιότητα της υγείας στη χώρα μας».

Άμεση απάντηση ΠΑΣΥΚΙ

Πως γίνεται “το παναΰριν να ετέλειωσεν, αλλά να ζητούν ακόμα διάλογο, ήταν η απάντηση του Προέδρου της Παγκύπριας Συντεχνίας των Κυβερνητικών Γιατρών Σωτήρη Κούμα, ο οποίος μιλούσε το μεσημέρι στην κρατική τηλεόραση.

Πως μπορεί να θεωρηθεί διάλογος μιάμιση συνάντηση με τον Υπουργό, διερωτήθηκε ο κ. Κούμας, προσθέτοντας ότι ο κ. Παμπορίδης θα έπρεπε να περάσει και από τα τμήματα πρώτων βοηθειών για να δει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι γιατροί του δημοσίου.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy