Υπ. Οικονομικών: Οι αποζημιώσεις στην ΣΚΤ δεν είναι απεριόριστες

Πρέπει να υπάρξει ένα λογικό σχέδιο αποζημιώσεων για όσους υπάλληλους της Συνεργατικής επιλέξουν την εθελούσια αποχώρηση, πάντα εντός των δυνατοτήτων της ίδιας της Συνεργατικής, όσο και του οργανισμού που θα τη διαδεχθεί, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, κληθείς να σχολιάσει τις διαβουλεύσεις που γίνονται μεταξύ συντεχνιών και εργοδοτικής πλευράς.

Κληθείς να σχολιάσει την έκκληση που απηύθυναν χθες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προς το κράτος ως ιδιοκτήτη της ΣΚΤ να παρέμβει, αφού σε επίπεδο Συμβουλίου οι διαβουλεύσεις έφτασαν σε αδιέξοδο, ο Χάρης Γεωργιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι οι εργαζόμενοι της Συνεργατικής δε θα θυματοποιηθούν λόγω αχρείαστων ανταγωνισμών σε επίπεδο συντεχνιακών ηγεσιών, επειδή, όπως είπε, οι επιλογές και οι προοπτικές δεν είναι απεριόριστες.

Ο Υπουργός Οικονομικών μιλούσε μετά από συνάντηση που είχε με το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, στο οποίο, όπως είπε, μετέφερε τη θέση ότι άξονας της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνηση παραμένει ξεκάθαρος και είναι εντός της λογικής του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού αυστηρά.

Η αποφυγή των ελλειμμάτων είναι βασική προϋπόθεση για την μακροοικονομική σταθερότητα η οποία θα διασφαλίσει συνθήκες ανάπτυξης οικονομική δραστηριότητα επενδύσεις και θέσεις εργασίας, είπε ο Υπουργός.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου Δημήτρης Γεωργιάδης είπε ότι μεταφέρθηκαν προς τον Υπουργό ανησυχίες που αφορούν μεταξύ άλλων την ανάγκη μείωσης του δημόσιου χρέους καθώς και ανησυχίες που αφορούν την απόφαση για επιστροφή των αποκοπών στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων όπως και για τις αποζημιώσεις που θα καταβληθούν σε όσους εργαζόμενους αποχωρήσουν από τη συνεργατική κεντρική τράπεζα.

Ο πρόεδρος του δημοσιονομικού Συμβουλίου σημείωσε ότι εκφράστηκαν ανησυχίες και για ζητήματα που αφορούν τον χρηματοπιστωτικό τομέα, ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί σε αυτές δημόσια.

Πρόσθεσε ότι το δημοσιονομικό συμβούλιο θα συνεχίσει να πιέζει για την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και συγκράτηση των δημοσίων δαπανών.

Ανησυχίες, είπε, έχει το Συμβούλιο και για το σχέδιο «ΕΣΤΙΑ», ωστόσο, όπως είπε, είναι αντιληπτό ότι πρόκειται για ζήτημα πολιτικής του Κράτους και για σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος .

Γιώργος Δεληγιάννης

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy