ΗΠΑ: Απολύθηκε ο αναπληρωτής διευθυντής του FBI Άντριου Μακέιμπ

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς απέλυσε τον Άντριου Μακέιμπ, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή του FBI, λίγες ημέρες πριν την επίσημη συνταξιοδότησή του.

«Με βάση την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή, τα ευρήματα της αρμόδιας υπηρεσίας του FBI (Office of Professional Responsibility) τερμάτισα τη σχέση εργασίας του Άντριου Μακέιμπ με άμεση ισχύ», ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Σέσιονς.

Ο Μακέιμπ, που είχε υποβάλει την παραίτησή του από το πόστο του, στα τέλη Ιανουαρίου, απολύθηκε δύο μέρες πριν τα 50α του γενέθλια, όποτε και θα είχε το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθεί από το FBI με πλήρη σύνταξη.

Ο ίδιος είχε βρεθεί στο στόχαστρο Ρεπουμπλικάνων βουλευτών και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με το ρόλο του στην έρευνα του FBI για τη χρησιμοποίηση από τη Χίλαρι Κλίντον ενός ιδιωτικού διακομιστή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ενώ ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Είχε γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που είχε ζητήσει την απομάκρυνσή του. Ο Αμερικανός πρόεδρος τον κατηγόρησε ότι είχε στενή σχέση με τον τέως διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, ότι είναι θετικά διακείμενος προς τους Δημοκρατικούς αλλά και ότι η σύζυγός του συνδέεται με ένα πρόσωπο από το περιβάλλον της Κλίντον.

«Απομονώθηκα και έτυχα αυτής της μεταχείρισης εξαιτίας του ρόλου που διαδραμάτισα, για τις ενέργειες μου και για τα γεγονότα στα οποία ήμουν παρών μετά την απόλυση του Τζέιμς Κόμεϊ», ανέφερε ο Μακέιμπ με ανακοίνωσή του.

«Αυτή η επίθεση κατά της αξιοπιστίας μου είναι μέρος μιας μεγαλύτερης απόπειρας…να σπιλωθεί το FBI, οι αρχές επιβολής του νόμου και οι επαγγελματίες στις υπηρεσίες πληροφοριών γενικότερα», πρόσθεσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy