ΗΠΑ:Κλείδωσε την ξαδέρφη της σ’ ένα ντουλάπι και την άφησε να πεθάνει

Μία 29χρονη γυναίκα από την Αριζόνα καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία της 10χρονης ξαδέρφης της το 2011.

Όπως έγινε γνωστό από τη δικογραφία, η Sammantha Allen ανάγκασε την μικρή Ame Deal να κάνει ασκήσεις γυμναστικής κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο (σ.σ. είχε καύσωνα εκείνη την ημέρα) και στη συνέχεια, όταν το κοριτσάκι πήρε από το ψυγείο μία παγωμένη γρανίτα χωρίς να ρωτήσει, αποφάσισε να την τιμωρήσει κλειδώνοντάς την ολόκληρη την νύχτα μέσα σε έναν φοριαμό, με αποτέλεσμα η άτυχη μικρή να πεθάνει από ασφυξία αλλά και την υπερβολική ζέστη.

Η 10χρονη Ame ήταν ήδη νεκρή όταν πήγαν για να την βγάλουν το επόμενο πρωί.

Ο σύζυγος της Allen, John Allen, κατηγορείται επίσης για ανθρωποκτονία και κακοποίηση παιδιού. Έχει δηλώσει αθώος και η δίκη του είναι προγραμματισμένη για τις 9 Οκτωβρίου.

Τρία ακόμη μέλη της οικογένειας βρίσκονται ήδη στη φυλακή για την εμπλοκή τους στην υπόθεση. H Judith Deal, προγιαγιά της 10χρονης, εκτίει 10ετή ποινή φυλάκισης για την κατηγορία της κακοποίησης. Η Cynthia Stoltzman, θεία και νόμιμη κηδεμόνας της Ame, έχει καταδικαστεί σε 24 χρόνια φυλάκισης, ενώ ο Dave Deal, ξάδερφος της Samatha Allen, εκτίει 14ετή ποινή.

Η Allen είχε κριθεί ένοχη για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού και κακοποίηση παιδιού τον περασμένο Ιούνιο και τις τελευταίες εβδομάδες οι ένορκοι συνεδρίαζαν προκειμένου να αποφασίσουν για το αν θα της αναγνωρίσουν ελαφρυντικά ώστε να της επιβληθεί ισόβια κάθειρξη και να αποφύγει έτσι τη θανατική ποινή.

Έλαβαν υπόψιν το νεαρό της ηλικίας της κατά την τέλεση του εγκλήματος (σ.σ. ήταν 22 ετών), την ανατροφή της σε μία δυσλειτουργική οικογένεια καθώς και το γεγονός ότι είχε λευκό ποινικό μητρώο. Έκριναν, ωστόσο, ότι η βαρύτητα και η φρίκη του εγκλήματος υπερίσχυε των ελαφρυντικών.

«Οι φωτογραφίες του θύματος μας αποτυπώθηκαν στο μυαλό μας» δήλωσε η ένορκος» Ann Ospeth. «Για εμάς το θέμα ήταν πάντα το θύμα και όλα όσα η ζωή του επιφύλασσε», πρόσθεσε.

Οι ένορκοι έκριναν, επίσης, ως επιβαρυντικούς παράγοντες τις τέσσερις κατηγορίες περί κακοποίησης εναντίον της Allen, κάτι που επέτρεψε στον δικαστή να επιβάλει τις αυστηρότερες ποινές, καταδικάζοντάς την (εκτός από τη θανατική ποινή) και σε 76 χρόνια φυλάκισης.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ενόρκους για τον χρόνο και τη προσπάθεια που κατέβαλαν στην υπόθεση φτάνοντας σε μία δύσκολη, αλλά δίκαιη απόφαση για την παράλογη δολοφονία της Ame», ανέφερε σε δήλωσή του ο εισαγγελέας της κομητείας Bill Montogomery.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy