ΥΠΑΜ: Μεγάλο βήμα προς τα εμπρός η ψήφιση των ν/σ για τις κρίσεις στην ΕΦ

Μεγάλο βήμα προς τα εμπρός χαρακτήρισε ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, την ψήφιση σήμερα από τη Βουλή των Κανονισμών για τους Αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, μετά από έντεκα σχεδόν χρόνια στασιμότητας.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Άμυνας είπε πως “έντεκα χρόνια αδράνειας και αναβλητικότητας δημιούργησαν, δυστυχώς, συσσωρευμένα προβλήματα”, σημειώνοντας ότι “προκάλεσαν δικαιολογημένα απογοήτευση και έντονο αίσθημα αδικίας στο προσωπικό, που επιδρούσε αρνητικά και στο φρόνημα και στην εύρυθμη λειτουργία της Ε.Φ”.

“Η ψήφιση των Κανονισμών, ως αναπόσπαστο κομμάτι της όλης αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της Ε.Φ., δημιουργεί πλέον της προϋποθέσεις για αποσυμφόρηση της ηγετικής πυραμίδας και την ομαλή ανέλιξη των στελεχών. Θέτει παράλληλα το πλαίσιο για την εμπέδωση της αξιοκρατίας και την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων για τις προαγωγές, στη βάση της εκπαίδευσης και της απόδοσης του κάθε αξιωματικού ενώ προάγει γενικότερα τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών και τη μετεξέλιξη της Ε.Φ. σε ένα σύγχρονο στρατό”, ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι “με την ψήφιση των Κανονισμών άλλος ένας από τους κορυφαίους στόχους που είχαμε θέσει στο Υπουργείο Άμυνας υλοποιείται”, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι ο δρόμος της συνεργασίας και της ενότητας των πολιτικών δυνάμεων, ειδικά στα ζητήματα της άμυνας, είναι αναγκαίος αλλά και εφικτός και παράγει αποτελέσματα προς όφελος της χώρας”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy