Υπάρχουν μαίες; Kι αν ναι, ενδιαφέρονται;

227

Έχει πάντως προκληθεί μεγάλη αναστάτωση με το θέμα των μαιευτικών κλινικών. Τουλάχιστον εξ όσων έχει πληροφορηθεί η «Χ» από συγκεκριμένο ιατρό -γυναικολόγο μαιευτήρα- μόνο στη Λεμεσό πέντε κλινικές έχουν βάλει λουκέτο στα μαιευτικά τους τμήματα, μετά το διάταγμα που τους έχει αποσταλεί από το Υπουργείο Υγείας για αναστολή της λειτουργίας τους λόγω μη εργοδότησης επαρκούς αριθμού μαιών.

Οι δύο κλινικές που αναφέρονται σε πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας είναι αυτές που δεν συμμορφώθηκαν με το διάταγμα του Υπουργείου, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες.

Σαφέστατα, το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τις δύο που δεν συμμορφώθηκαν, αλλά και αυτές που αναγκάστηκαν να κλείσουν εν μια νυκτί το μαιευτικό τους τμήμα.

Πρόκειται πάντως για ένα θέμα που διαιωνίζεται χρόνια πολλά και στο οποίο θα πρέπει επιτέλους να δοθεί μια οριστική λύση. Το κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι εάν υπάρχουν μαίες που ενδιαφέρονται να εργοδοτηθούν σε ιδιωτικές γυναικολογικές-μαιευτικές κλινικές.MK

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.

Στην ίδια κατηγορία

457

211

207

381