ΙΠΕ: Τα αποτελέσματα του Έργου 4PRIMA για την ανάπτυξη της έρευνας στην Μεσόγειο

Με τη συμμετοχή δώδεκα χωρών (Κύπρος, Ελλάδα, Ισπανία, Λίβανος, Μάλτα, Ιταλία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Αίγυπτος, Γαλλία, Ισραήλ,  Αλγερία) καθώς και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής διοργανώθηκε πρόσφατα στην Κύπρο η παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού Έργου 4PRIMA.

Σε ανακοίνωσή του, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας αναφέρει ότι βασικός σκοπός της εκδήλωσης «4PRIMA Conclusive Event» που διοργάνωσε ήταν η αποτίμηση του Έργου και η παρουσίαση του Στρατηγικού Οδικού Χάρτη και του τελικού Προγράμματος Εργασίας της Πρωτοβουλίας PRIMA για το 2018.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης τέθηκαν, επίσης, οι επικείμενες Προσκλήσεις Υποβολής Προτάσεων για την Πρωτοβουλία, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν εντός του τρέχοντος μήνα.

To Έργο 4PRIMA, αποτελεί τον συντονιστικό φορέα της Πρωτοβουλίας PRIMA, και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020».
Η Πρωτοβουλία PRIMA επικεντρώνεται στην υλοποίηση κοινών δραστηριοτήτων έρευνας και καινοτομίας μεταξύ των μεσογειακών χωρών και στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων και αειφόρων λύσεων στους τομείς της γεωργίας, παραγωγής τροφίμων και διαχείρισης υδάτων, με σκοπό την αξιοποίησή τους από τις τοπικές κοινωνίες, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες των χωρών που συμμετέχουν.

Οι σαράντα επτά συνολικά συμμετέχοντες εκπροσώπησαν, μεταξύ άλλων, τους κύριους φορείς διαμόρφωσης πολιτικής, καθώς και φορείς από την ερευνητική κοινότητα που δραστηριοποιούνται στους τομείς των Υδάτων και των Τροφίμων/Γεωργίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy