Υπέρ νέας αναβολής για τις εκποιήσεις ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ

Τις θέσεις τους για τα νομοσχέδια των εκποιήσεων και του πλαισίου αφερεγγυότητας ανέλυσαν στον Astra, οι βουλευτές Γιάννος Λαμάρης του ΑΚΕΛ και Νικόλας Παπαδόπουλος του ΔΗΚΟ.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ υπογράμμισε την ανάγκη να ψηφιστούν τα επίμαχα νομοσχέδια, επικρίνοντας την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις και τις συνεχείς αλλαγές στα υπό συζήτηση νομοσχέδια.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε ότι στα νομοσχέδια και ιδιαίτερα στο πέμπτο που αφορά τα φυσικά πρόσωπα υπάρχουν αδυναμίες, ωστόσο επειδή οι τράπεζες προχωρούν με διάφορους τρόπους σε διώξεις δανειοληπτών αλλά και εγγυητών, θα πρέπει τα νομοσχέδια να ψηφιστούν.

Στη σημερινή Ολομέλεια της Βουλής το κόμμα του, είπε, θα ταχθεί υπέρ μιας νέας αναβολής στη ψήφιση των νομοσχεδίων, μέχρι την ολοκλήρωση της συζήτησης, απέφυγε όμως να πει συγκεκριμένα μέχρι πότε.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, χρέωσε την καθυστέρηση στην ψήφιση των νομοσχεδίων για την αφερεγγυότητα στις συνεχείς αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στα νομοσχέδια.

Στόχος των κυβερνώντων, επισήμανε, είναι μόνο η προστασία του τραπεζικού τομέα και όχι των πολιτών.

Ο κύριος Λαμάρης τόνισε ότι εκείνο που χρειάζεται είναι η ψήφιση ενός δικτύου προστασίας για τους πολίτες και ενός νομοσχεδίου που δεν θα είναι αντισυνταγματικό και όχι η προστασία του τραπεζικού τομέα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy