Υπέρ της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της CYTA το ΑΚΕΛ

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των καταναλωτών αλλά και της κυπριακής κοινωνίας είναι μέσα από την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της CYTA τονίζει το ΑΚΕΛ.

Μετά από συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του κόμματος με επικεφαλής τον Γιώργο Λουκαϊδη με τις συντεχνίες και το ΔΣ της CYTA, o κ. Λουκαϊδης επισήμανε ότι οργανισμός έχει προσφέρει πάρα πολλά στην κυπριακή κοινωνία παρά τις αντίθετες θέσεις των κυβερνώντων που επιμένουν στο ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα καθώς στο παρελθόν επικαλείτο το μνημόνιο και την τρόικα για την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού ενώ σήμερα που κατ αυτούς δεν υπάρχει μνημόνιο επιμένουν προς την κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι θα εργαστούν από κοινού με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της CYTA προκειμένου να εκσυγχρονιστεί ο οργανισμός και να προωθηθούν περαιτέρω επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής που θα κρατήσουν την CYTA στην πρωτοπορία των τηλεπικοινωνιών.

Την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία και τη στήριξη του ΑΚΕΛ εξέφρασαν όλες οι συντεχνίες του οργανισμού. Ο Δώρος Θεοδώρου της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ επισήμανε ότι στη συνάντηση δόθηκε έμφαση στον εκσυγχρονισμό του οργανισμού αλλά και στα προβλήματα που προκαλούνται όπως είπε εσκεμμένα. Σημείωσε ότι οι συντεχνίες ζήτησαν από το ΑΚΕΛ να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους και βήματα προς την σωστή κατεύθυνση προκειμένου να αποφεύγονται τα προβλήματα και να μπορέσει ο οργανισμός να προχωρήσει.

Ο Αλέκος Τρυφωνίδης της ΠΑΣΕ ΑΤΗΚ κάλεσε το ΑΚΕΛ να στηρίξει τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού της CYTA και την παραγωγή φθηνότερων και ποιοτικότερων προϊόντων για τους καταναλωτές. Όπως είπε, έλαβαν διαβεβαίωση ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο προκειμένου να ασκηθεί πίεση για αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Ο ΓΓ της ΕΠΟΕΤ ΟΗΟ ΣΕΚ Ηλίας Δημητρίου επιβεβαιώνει τη διαχρονική θέση του ΑΚΕΛ ότι ο οργανισμός πρέπει να παραμείνει οργανισμός δημοσίου δικαίου χωρίς να υπάρξει ιδιωτικοποίηση ή αποκρατικοποίηση. Πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ τους διαβεβαίωσε ότι θα είναι σύμμαχος των συντεχνιών στην προσπάθεια σε περίπτωση που κατατεθεί από τον Υπουργό Οικονομικών του νομοσχεδίου για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.

Γιώργια Ερωτοκρίτου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy