Υπερχείλισε το φράγμα της Αργάκας

Η υπερχείλιση του φράγματος της Αργάκας χθες βράδυ ικανοποίησε τους κατοίκους της περιοχής. “Ευλογία Θεού” χαρακτήρισε την εικόνα ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αργάκας Σπύρος Πελοπίδα.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Πελοπίδα ανέφερε πως το φράγμα υπερχείλισε τελευταία φορά το 2014 και είναι το δεύτερο φράγμα που υπερχειλίζει φέτος μετά από αυτό του Πωμού πριν από λίγες μέρες.

Ανέφερε ότι με την υπερχείλιση θα εμπλουτιστούν όλα τα υπόγεια ύδατα και πρόσθεσε πως οι πλείστοι κάτοικοι της Αργάκας, ασχολούνται με την γεωργία και την παραγωγή όλων των ειδών φρούτων όπως μάνγκο , αβοκάντο , λεμόνια και πορτοκάλια αλλά και λαχανικών.

Το φράγμα της Αργάκας, σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη, είναι χωρητικότητας 990.000 κυβικών μέτρων νερού.

Ο Κοινοτάρχης είπε ακόμη πως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της περιοχής , τον Ιούνιο του 2016, η υπερχείλιση θα συμβάλει στην αναδάσωση 17.000 δενδρυλλίων που έχουν φυτευτεί και θα πρέπει να ποτιστούν με την τοποθέτηση ήδη συστήματος άρδευσης.

Από το φράγμα της Αργάκας, ανέφερε, στέλνεται νερό στο φράγμα της Ευρέτου, εδώ και ενάμισι μήνα , της τάξης των 20.000 κυβικών μέτρων νερού την ημέρα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy