ΥΠΕΞ: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν Κύπριοι θύματα ή τραυματίες στον σεισμό στο Μεξικό

Tο Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Κύπριους πολίτες ανάμεσα στα θύματα και τραυματίες στο σεισμό στο κεντρικό Μεξικό και ενημερώνει ότι παρακολουθεί την κατάσταση και βρίσκεται σε επικοινωνία και συντονισμό με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μεξικό, καθώς και με τις αρμόδιες Αρχές της χώρας.

Μέχρι στιγμής, σημειώνει, δεν υπάρχουν πληροφορίες για Κύπριους πολίτες ανάμεσα στα θύματα και τραυματίες ή που να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ως αποτέλεσμα του σεισμού.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών παρακαλεί τους Κύπριους πολίτες που ευρίσκονται ή που προγραμματίζουν να ταξιδέψουν στο Μεξικό κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως παραμείνουν επιφυλακτικοί για την περίπτωση μετασεισμικών δονήσεων στην περιοχή, παρακολουθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Στο παρόν στάδιο, η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μεξικό είναι εκτός λειτουργίας ένεκα των επιπτώσεων του σεισμού.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή/και ανάγκης για προξενική αρωγή, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα κάτωθι τηλέφωνα ή/και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.oikade.gov.cy για εγγραφή στο σύστημα εθελοντικής εγγραφής στοιχείων Κυπρίων πολιτών, που βρίσκονται διά οποιοδήποτε λόγο, στο εξωτερικό:

Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μεξικό (γραμμή εκτάκτου ανάγκης)
Τηλ.: + 52155 2302 4651

Λειτουργός Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών (εκτός ωρών εργασίας):
Τηλέφωνο: +35799660129
Ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών:
Τηλέφωνο: +35722801000
Ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy