ΥΠΕΞ: Σημείο έναρξης το Κραν Μοντανά

Από εκεί που έμειναν στον Κραν Μοντανά να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό , λέει ο ΥΠΕΞ

Στόχος μας είναι να υπάρξει επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό από εκεί που έμειναν στον Κραν Μοντανά ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο εκδήλωσης στη Μαρίνα της Λάρνακας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Batroun 2018 και ερωτηθείς για την κάθοδο της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, είπε ότι «ενόψει αυτής της πολύ σημαντικής αποστολής της κας Λουτ, δείχνει και το προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα . Μία είναι η ευχή και προσδοκία μας, ότι μέσα από αυτές τις συναντήσεις, με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, θα προκύψουν εκείνες οι συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά».

Πρόσθεσε ότι «αυτός είναι ο μοναδικός στόχος της δικής μας πλευράς και ευελπιστούμε να υπάρξει ανταπόκριση από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, έτσι ώστε να πετύχουμε τον στόχο που έχω αναφέρει, επανέναρξη συνομιλιών από εκεί που έμειναν στο Κραν Μοντανά».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον δηλώσεις που έγιναν από τη τουρκική πλευρά δυσχεραίνουν το κλίμα, ο Υπουργός είπε ότι «σίγουρα οι δηλώσεις δεν ήταν υποβοηθητικές. Αλλά εμείς επικεντρωνόμαστε στην ουσία και η ουσία είναι ότι έρχεται η κα Λουτ, ξεκινούν οι συναντήσεις τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το πρωί και μέσα από τις συναντήσεις που θα έχει η κα Λουτ στη Βρετανία, στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στην ΕΕ, ευχή και προσδοκία μας είναι να ακούσει τέτοιες προσεγγίσεις που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των συνομιλιών».

Εκεί, συνέχισε «επικεντρωνόμαστε και δεν μας ενδιαφέρει το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών ή οι δημόσιες δηλώσεις. Μας ενδιαφέρει η ουσία και εκεί είναι που θα κριθεί αν υπάρχουν τα δεδομένα για επανέναρξη των συνομιλιών και ειλικρινά αυτή είναι και η ξεκάθαρη επιθυμία και προσδοκία του Προέδρου της Δημοκρατίας, το να δημιουργηθούν τέτοια δεδομένα που να επιτρέψουν την επανάληψη των συνομιλιών».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy