Υπηρεσία Εκλογών: Πιθανή η αλλαγή ημερομηνίας των προεδρικών, λόγω καρναβαλιών – Διάλογος με κόμματα

Επί τάπητος τίθεται το θέμα της ενδεχόμενης επίσπευσης της διαδικασίας των εκλογών λόγω του ότι οι φετινές προεδρικές εκλογές συμπίπτουν με τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις εντός Φεβρουαρίου ανέφερε ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Εκλογών.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι υπάρχει η ανησυχία να μην γυρίσουν την πλάτη στις εκλογές οι πολίτες και να ασχοληθούν μόνο με τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις.

Πρόσθεσε ότι η εναλλακτικές ημερομηνίες είναι η 28η Ιανουαρίου και η 4η Φεβρουαρίου. Σημείωσε ότι αν καταλήξουν στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, τίθεται ζήτημα με τον κατάλογο εκλογής γιατί δεν προλαβαίνει να ενσωματωθεί στο μόνιμο κατάλογο ο τελευταίος συμπληρωματικός που λήγει στις 2 Ιανουαρίου.

Για αυτό το λόγο πρόσθεσε υπάρχουν δυο επιλογές: Είτε πάνε στις εκλογές με τον εκλογικό κατάλογο 2 Οκτωβρίου που εκτιμά ότι θα μείνουν αρκετές χιλιάδες εκτός καταλόγου και η δεύτερη επιλογή είναι η επέκταση της συγκεκριμένης ημερομηνίας μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους ψηφοφόρους να εγγραφούν στον εκλογικό κατάλογο.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι θα προηγηθεί συζήτηση με τα κόμματα εντός του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy