Υπηρεσιακά ταξίδια σε βάρος του δημοσίου;

Ανεξέλεγκτα φαίνεται να είναι τα «υπηρεσιακά» ταξίδια που πραγματοποιούν στο εξωτερικό κάποιοι γενικοί διευθυντές Υπουργείων.

Όπως γράφει σήμερα ο Πολίτης, κραυγαλέα περίπτωση είναι αυτή του γενικού διευθυντή του υπ. Εξωτερικών Αλέξανδρου Ζήνων ο οποίος δείχνει να το έχει παρακάνει με τα υπηρεσιακά ταξίδια και τα μακρά Σαββατοκυριάκα σε Λονδίνο και Αθήνα με τα έξοδα διαμονής πληρωμένα από το δημόσιο.

Σύμφωνα πάντα με τον Πολίτη, ο κ. Ζήνων καρφώνει με επιστολή του ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Λονδίνο ο οποίος γράφει ότι αρκετές φορές τα ταξίδια του γενικού διευθυντή του ΥΠΕΞ συνδυάζονται μάλιστα με αργίες, προσωπικούς λόγους και άδεια ανάπαυσης.

Ο ΑΣΤΡΑ επικοινώνησε με τον Αλέξανδρο Ζήνωνα ο οποίος τόνισε ότι είναι 4ος ή 5ος στην λίστα με τα ταξίδια.

Δεν το έχω παρακάνει, είπε χαρακτηριστικά, άλλοι είναι που το έχουν παρακάνει και είναι στην 1η θέση της λίστας με τα ταξίδια.

Ο γενικός διευθυντής του ΥΠΕΞ είπε ότι ειδικά για τα Σαββατοκυριάκα στο Λονδίνο τα περισσότερα ταξίδια τα πληρώνει ο ίδιος και μάλιστα όποτε βρίσκεται εκεί πάντα διεκπεραιώνει και δουλειά του δημοσίου.

Ο κ. Ζήνων επιφυλάχθηκε να μελετήσει το δημοσίευμα και την επιστολή του Υπάτου Αρμοστή, και θα επανέλθει με περισσότερες απαντήσεις.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα πάντα με τον Πολίτη, για το 2015 πρώτος στα ταξίδια για υπηρεσιακούς λόγους είναι ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Ενέργειας Στέλιος Χειμώνας με 68 μέρες, 2ος ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης με 48 μέρες και 3ος ο γενικός διευθυντής του ΥΠΕΞ Αλέξανδρος Ζήνων με 29 μέρες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy