Υπό 8ήμερη κράτηση ο 42χρονος ύποπτος για τον ξυλοδαρμό της μητέρας του

Δεν έφερε ένσταση στην 8ήμερη κράτησή του, η δικηγόρος του 42χρονου που συνελήφθη ως ύποπτος για την υπόθεση απόπειρας φόνου της 73χρονης μητέρας του, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, στον Ύψωνα.
 
Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο αστυνομικός ανακριτής της υπόθεσης, ο ύποπτος είχε καλέσει ασθενοφόρο στην οικία όπου διαμένει με την μητέρα και τον αδελφό της, ισχυριζόμενος πως, ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο του, άκουσε θόρυβο και βρήκε την μητέρα του κτυπημένη στο πάτωμα.
 
Ο ίδιος μαζί με τον θείο του, που είναι άτομο με νοητική υστέρηση, μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για να επισκεφθούν το θύμα, ενώ στην πορεία εξασφαλίστηκε μαρτυρία από τον θείο, πως είναι ο αδελφότεκνος του που κτύπησε την 73χρονη.
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στη μαρτυρία του, άκουσε φωνές και όταν πήγε στο υπνοδωμάτιο της αδελφής του, εντόπισε τον 42χρονο να την κτυπά και να του λέει να μην αναφέρει οτιδήποτε. Είπε ακόμα πως μάνα και γιος είχαν συχνά καβγάδες, καθώς της ζητούσε χρήματα.
 
Ο ύποπτος, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και για κάποιο διάστημα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Αθαλάσσας, αρνείται να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς ανακριτές και δεν απαντά στις ερωτήσεις που του υποβάλλονται.
 
Αρχικά η Αστυνομία διερευνούσε υπόθεση που αφορά πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, ωστόσο μετά τη διαπίστωση ότι η άτυχη 73χρονη είναι κλινικά νεκρή, ο ύποπτος επανασυνελήφθη για υπόθεση απόπειρας φόνου.
 
Την 73χρονη εξέτασε, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου μεταφέρθηκε διασωληνωμένη, η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου, ενώ αυτοψία στη σκηνή διενήργησε το πρωί ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους.
 
Η άτυχη γυναίκα φέρει υποσκληρείδιο αιμάτωμα και αιμορραγία εγκεφάλου και κατάγματα 3ης και 4ης δεξιάς πλευράς, που φέρεται να προκλήθηκαν από θλων όργανο, το οποίο δεν έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί.
 
Το δικαστήριο διέταξε την προσωποκράτηση του υπόπτου για περίοδο 8 ημερών, ενώ οι εξετάσεις συνεχίζονται.
 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy