Υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία – ΑΚΕΛ: H κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τις εκλογές

«Τα δημόσια νοσηλευτήρια βρίσκονται υπό κατάρρευση παρά την αυταπάρνηση των λειτουργών Υγείας που εργάζονται μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες.

Αυτό δεν το λέει το ΑΚΕΛ, το διαπιστώνουν όλοι οι πολίτες που τα επισκέπτονται», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου. Άλλωστε, όπως είπε, πρόκειται για διαπίστωση και του Υπουργού Υγείας. «Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τις εκλογές και να επικαλείται σε κάθε συζήτηση την προεκλογική εκστρατεία», τόνισε και υπέδειξε πως η υποστελέχωση και τα προβλήματα στη δημόσια υγεία είναι εκεί και δεν φεύγουν με ευχολόγια. «Το γεγονός ότι η κατάσταση των νοσοκομείων είναι πολύ άσχημη βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την πορεία που έπρεπε να ξεκινήσουν να παίρνουν τα πράγματα εφόσον ψηφίστηκε το ΓεΣΥ και αναμένονται τα επόμενα βήματα για την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων», δήλωσε επιπρόσθετα.

Ανέφερε δε ότι η κυβέρνηση «ποτέ δεν κατανόησε ότι για την εφαρμογή του ΓεΣΥ και την αυτονόμηση των νοσοκομείων απαιτούνται χρήματα, γι’ αυτό και άφησε τη δημόσια υγεία να σπαραλιάσει». «Οι ευθύνες της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού για την κακή κατάσταση της δημόσιας υγείας είναι βαρύτατες. Γι’ αυτό θα πρέπει να τιμωρηθεί στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές», κατέληξε. «Ο τομέας της Υγείας να παραμείνει υπερκομματικός» «O τομέας της Υγείας να παραμείνει υπερκομματικός χωρίς κανένα πολιτικό και ιδίως προεκλογικό χρώμα» ζητά η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων σημειώνοντας παράλληλα ότι όλοι οφείλουν να σεβαστούν την πολιτική απόφαση που πάρθηκε από κοινού και μέσα σε κλίμα εποικοδομητικής συνεργασίας ώστε να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα.

Στην ανακοίνωση της Συμμαχίας εκφράζεται η «πλήρης ικανοποίησή της για τις πρόσφατες επισκέψεις των υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας στα δημόσια νοσηλευτήρια και η διαπίστωση ιδίοις όμμασι της καταρρέουσας κατάστασης του τομέα της Υγείας, για την οποία ευθύνονται όλες ανεξαιρέτως οι κατά καιρούς κυβερνήσεις».

«Παρακολουθούμε, επαγρυπνούμε και δεν εφησυχάζουμε, έως ότου υλοποιηθεί η μεταρρύθμιση του τομέα της Υγείας, στην οποία συναίνεσαν όλα τα πολιτικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου», αναφέρεται. «Τονίζουμε και υπογραμμίζουμε όμως ότι ο τομέας της Υγείας είναι και πρέπει να παραμείνει υπερκομματικός και χωρίς κανένα πολιτικό και ιδίως προεκλογικό χρώμα», προστίθεται. «Η Ομοσπονδία Ασθενών σε συνεργασία με άλλους οργανωμένους φορείς θα προφυλάξει και θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη πορεία της εφαρμογής τόσο του εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των κρατικών νοσοκομείων όσο και του ΓεΣΥ.

Επίσης η Ομοσπονδία καλεί όλους όπως στηρίξουν τα δημόσια νοσηλευτήρια και τις προσπάθειες που γίνονται για τη βελτίωση της πρόσβασης των ασθενών στις Υπηρεσίες Υγείας», συμπληρώνει. Αναφέρει, τέλος, ότι τα θέματα της Υγείας θα πρέπει να παραμείνουν πέρα και μακριά από τις αντιπαραθέσεις και να τεθούν στον προεκλογικό διάλογο με συναίνεση και με στόχο την προώθηση λύσεων και απαντήσεων στα διαχρονικά προβλήματα του τομέα της Υγείας, είτε αυτά εμφανίζονται στα δημόσια νοσηλευτήρια είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy