Υπό κράτηση o 56χρονος που επιχείρησε να κάψει μπυραρία

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθη σήμερα  56χρονος σε σχέση με την υπόθεση εμπρησμού μπυραρίας, πρόκληση κακόβουλης ζημιάς και παράνομης κατοχής και καλλιέργειας ναρκωτικών στην  Πάφο.

Το Δικαστήριο διέταξε την πενθήμερη προσωποκράτηση του προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Όπως ανέφερε στο δικαστήριο ο εξεταστής της υπόθεσης, στο πλαίσιο της διαδικασίας προσωποκράτησης του 56χρονου, το ανακριτικό έργο βρίσκεται στα αρχικά στάδιο και μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 5 καταθέσεις ενώ αναμένεται να ληφθούν ακόμη 25 από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του υπόπτου.

Η Αστυνομία αποδίδει τα αίτια του εμπρησμού σε προσωπικές διαφορές που είχε ο 56χρονος που είναι Ευρωπαίος μόνιμος κάτοικος Πάφου με τον ιδιοκτήτη της μπυραρίας . 

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε πως  καταγγέλθηκε χθες βράδυ στην Αστυνομία από 34χρονο ιδιοκτήτη εστιατορίου στην Πάφο, ότι ο 56χρονος γύρω στις 11 μ.μ. χθες, έβαλε φωτιά στο εστιατόριο του, την οποία πρόλαβε να κατασβήσει ο ίδιος προτού επεκταθεί.
 
Αμέσως μετά την καταγγελία μέλη του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στη σκηνή για εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι το γυαλί της πόρτας της κουζίνας ήταν σπασμένο και οι τοίχοι της κουζίνας μαυρισμένοι. 

Επίσης, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 56χρονος πριν μια εβδομάδα, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση μέθης, επιτέθηκε σε θαμώνα και προσωπικό του εστιατορίου και προκάλεσε ζημιές στον εξοπλισμό του υποστατικού. 

Σε έρευνα που έγινε στην οικία του 56χρονου στην Πάφο, εντοπίστηκε μέσα σε πλαστική γλάστρα ένα υπό καλλιέργεια φυτό κάνναβης ύψους 57 εκατοστών και σε μεταλλικό δοχείο, ρητίνη κάνναβης βάρους 13 γραμμαρίων περίπου. 

Το ΤΑΕ Πάφου και η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Πάφου) διερευνούν την υπόθεση ενώ την σκηνή επισκέφτηκαν και μέλη της Πυροσβεστικής  υπηρεσίας  για σκοπούς διερεύνησης αιτιών πυρκαγιάς.

Το ύψος των ζημιών δεν έχει υπολογισθεί ακόμη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy