Υπό τον έλεγχο της αστυνομίας τα κέντρα ψηφοφορίας στην Καταλονία

Η ισπανική κυβέρνηση δήλωσε την Τρίτη ότι η περιφερειακή αστυνομία θα θέσει υπό τον έλεγχό της όλα τα κέντρα ψηφοφορίας πριν από το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, που προγραμματίζεται να διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο και το οποίο θεωρεί παράνομο.
 
Από την πλευρά της η περιφερειακή κυβέρνηση της Καταλονίας ενέμεινε ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί.
 
Η Ισπανία έχει βυθιστεί στη μεγαλύτερη πολιτική κρίση που ξέσπασε από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα πριν από τέσσερις δεκαετίες.
 
Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι το δημοψήφισμα είναι αντίθετο προς το νόμο και ότι το συνταγματικό δικαστήριο έχει διατάξει να μην προχωρήσει το δημοψήφισμα μέχρι να αποφασιστεί κατά πόσον είναι νόμιμο ή όχι.
 
 «Σήμερα μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν θα υπάρξει αποτελεσματικό δημοψήφισμα στην Καταλονία. Η εφοδιαστική αλυσίδα του δημοψηφίσματος έχει αποσυναρμολογηθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην Καταλονία, Enric Millo, στους δημοσιογράφους την Τρίτη.
 
Ο εισαγγελέας της Καταλονίας διέταξε την περιφερειακή αστυνομία να θέσει υπό τον έλεγχό της τα κέντρα ψηφοφορίας από την Παρασκευή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy