Υποχωρούν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές μετά την αύξηση άνω του 4% που κατέγραψαν στην χθεσινή συνεδρίαση, μετά την επιβεβαίωση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, της μείωσης ρεκόρ που έγινε στα αμερικανικά πετρελαϊκά αποθέματα την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης για τις παραδόσεις Νοεμβρίου, μειώθηκαν κατά 36 σεντ στα 49.63 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξηση κατά 2,01 δολάρια ή 4,2% στα 49,99 δολάρια το βαρέλι που κατέγραψαν χθες, ενώ σε κάποια στιγμή της χθεσινής συνεδρίασης οι τιμές αυξήθηκαν στα 50,14 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας υψηλό δύο εβδομάδων.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου για τις παραδόσεις Οκτωβρίου μειώθηκαν κατά 35 σεντ στα 47,27 δολάρια το βαρέλι, μετά την αύξησή τους κατά 2,12 δολάρια ή 4,7% στη χθεσινή συνεδρίαση.

Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 14,5 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα στα 511,4 εκατ. βαρέλια καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μείωσή τους, από τον Ιανουάριο του 1999, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy