Υποχρεωτικοί παιδικοί εμβολιασμοί για 11 ασθένειες στη Γαλλία από το 2018

Οι Γάλλοι γονείς θα πρέπει υποχρεωτικά να παίρνουν τα παιδιά τους για εμβολιασμό από το 2018, σύμφωνα με ανακοίνωση του νέου πρωθυπουργού της χώρας, Εντουάρ Φιλίπ.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Κοινοβούλιο την Τρίτη, ο Γάλλος Πρωθυπουργός, δήλωσε ότι όλα τα εμβόλια για μικρά παιδιά τα οποία συνιστούν ομόφωνα οι υγειονομικές αρχές, θα καταστούν υποχρεωτικά το προσεχές έτος, σύμφωνα με την Le Figaro.

“Τα παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν από ιλαρά”, δήλωσε ο κος Φιλίπ. “Στην πατρίδα του Παστέρ αυτό δεν είναι αποδεκτό.” Ένα ξέσπασμα ιλαράς σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια των αρχών του τρέχοντος έτους χτύπησε άσχημα τη Γαλλία.

Τρία εμβόλια, για διφθερίτιδα, τετάνου και πολιομυελίτιδα, είναι ήδη υποχρεωτικά στη Γαλλία. Τα εμβόλια που συνιστώνται σήμερα αλλά θα γίνουν υποχρεωτικά στο πλαίσιο του νέου νόμου περιλαμβάνουν την πολιομυελίτιδα, τον κοκκύτη, την ιλαρά, την παρωτίτιδα, την ερυθρά, την ηπατίτιδα Β’, τα βακτήρια Haemophilus influenzae, τον πνευμονόκοκκο και τον μηνιγγόκοκκο Γ’.

Τον Μάιο, η ιταλική κυβέρνηση πήρε μια παρόμοια απόφαση: Στην Ιταλία, τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για 12 κοινές ασθένειες. Ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε ότι οι εμβολιασμοί είχαν μειωθεί, εν μέρει λόγω της «εξάπλωσης αντιεπιστημονικών θεωριών». Αν τα παιδιά δεν εμβολιαστούν από τη στιγμή που θα αρχίσουν το σχολείο στην ηλικία των 6 ετών, η ιταλική κυβέρνηση θα τους επιβάλει πρόστιμα, σύμφωνα με το BBC.

Οι επαγγελματίες υγείας ανησυχούν για τα περιορισμένα ποσοστά εμβολιασμού σε ολόκληρη τη Δύση. Στη Γαλλία, όπως και στη Βρετανία, την Αμερική και αλλού, οι εμβολιασμοί για την ιλαρά είναι κάτω από το επίπεδο 95% που εμποδίζει τη διάδοση της νόσου, σύμφωνα με τον The Economist.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy