Μείωση τελών για ΧΥΤΥ ζητούν Λάρνακα-Αμμόχωστος

Έκκληση στην Πολιτεία να βρει λύση για να υπογραφεί η συμφωνία του κράτους με τον εργολάβο του ΧΥΤΥ Κόσιης για μείωση των τελών απευθύνουν οι δήμοι και οι κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας. Οι τοπικές αρχές των δύο επαρχιών που εξυπηρετούνται από τον ΧΥΤΥ Κόσιης, εξέδωσαν σήμερα κοινή ανακοίνωση με αφορμή τη διαφωνία που προέκυψε ανάμεσα στον υπουργό Εσωτερικών και στο Γενικό Ελεγκτή για τη νομιμότητα της επέκτασης της συμφωνίας με την εταιρεία που διαχειρίζεται τη Μονάδα με ταυτόχρονη μείωση των χρεώσεων.

Οι τοπικές αρχές τονίζουν ότι τα τέλη που προβλέπει η τρέχουσα συμφωνία είναι δυσβάσταχτα και οι κάτοικοι υφίστανται δυσμενή διάκριση έναντι των άλλων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι δήμοι και οι κοινότητες διατυπώνουν τη συμφωνία τους με τη συμφωνία στην οποία κατέληξε πρόσφατα το υπουργείο Εσωτερικών με την κοινοπραξία του έργου και καλούν την Πολιτεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να βρουν τρόπους και λύσεις ώστε να μπορέσει να υπογραφεί η συμφωνία με νομικά ορθό τρόπο ώστε να μην εκτεθεί η Κύπρος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα η λύση η οποία δεν θα παρατείνει την κατάφωρη αδικία σε βάρος των πολιτών των δύο Επαρχιών πράγμα το οποίο θα συνεχίσουμε να απαιτούμε δυναμικά για το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών των Επαρχιών Λάρνακας και Επαρχιών Αμμοχώστου” τονίζουν οι τοπικές αρχές.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy