Υποψήφιοι ό,τι να ’ναι…

Του Χρήστου Χαραλάμπους

Καθώς μικραίνει ο χρόνος μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου οπότε οι τοπικές κοινωνίες θα κληθούν να εκλέξουν τους τοπικούς άρχοντές τους, όλο και χοντραίνει το παιχνίδι της προεκλογικής εκστρατείας, με τους υποψηφίους (τουλάχιστον κάποιους) να χάνουν τον έλεγχο.

Στην προσπάθειά τους να πείσουν για τη δική τους υπεροχή και ικανότητα έναντι των αντιπάλων τους, κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν διστάζουν να εμφανίζονται με εκδικητικότητα μεν, με άνευ περιεχομένου δε επιχειρήματα. Και αυτή τους η τακτική καταμαρτυρεί ότι όχι μόνο δεν γνωρίζουν το αντικείμενο με το οποίο καταπιάνονται, αλλά ότι πορεύονται στα τυφλά στηριζόμενοι σε επίσης ανίδεους συμβούλους και πληροφοριοδότες. Κάποια παραδείγματα που είναι πολύ χτυπητά, δεν θα μπορούσε να περάσουν απαρατήρητα από τους ψηφοφόρους οι οποίοι, αν μη τι άλλο, είναι και οι καλύτεροι μάρτυρες για το τι γίνεται στο δήμο τους.

Παίρνοντας, ειδικότερα, τον Δήμο Αγίου Αθανασίου ως παράδειγμα και κάποια από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούν οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι (Γιαννάκης Ιωάννου και Ανδρέας Διογένους) δεν μπορεί να παραβλέψει κάποιος που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις ότι ουσιαστικά δεν έχουν επιχειρήματα.

Ο μεν κ. Διογένους, στις προεκλογικές του εμφανίσεις, διεκδικεί την ψήφο των συνδημοτών του επικαλούμενος μεταξύ άλλων την ανάγκη για επέκταση των χώρων πρασίνου, για προστασία του περιβάλλοντος, την προώθηση με κάθε μέσο της ιδέας του εθελοντισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την κοινωνική μέριμνα και προστασία αλλά και τη σύγχρονη μορφή διοίκησης και την αποτελεσματική διαχείριση.

Τομείς και ζητήματα στα οποία ο Δήμος Αγίου Αθανασίου ανέκαθεν έδινε το βάρος του και έχει επιτύχει τα μέγιστα. Κι αυτό το γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο κ. Διογένους μέσα από τη μακρόχρονη θητεία του στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Από την άλλη, ο κ. Ιωάννου ο οποίος επίσης διετέλεσε παλαιότερα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπήρξε και αντιδήμαρχος, έχει κάνει σύνθημά του την ανάγκη να προωθηθούν κοινωνικές πολιτικές για τις ευπαθείς ομάδες του δήμου και να αναπτυχθούν δημοτικές υπηρεσίες ευέλικτες και αποδοτικές.

Κι όμως, και ο τελευταίος καλόπιστος δημότης παραδέχεται ότι από την ίδρυση του δήμου πριν 30 χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία, ο Δήμος Αγίου Αθανασίου έχει φτάσει σε αξιοζήλευτα επίπεδα οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής πρόνοιας και ευημερίας, αλλά και γενικότερα αποτελεσματικής διοίκησης, η οποία καθημερινά κάνει πιο εύκολη την επαφή του δημότη με το δήμο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy