Υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης

Υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς θα είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος.

Ο κ. Καμίνης, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα, καθώς «η χώρα έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή πολιτικού προσανατολισμού που μόνο μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί».

Επιχειρώντας να διατηρήσει σαφείς πολιτικές αποστάσεις τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τη ΝΔ, πρόσθεσε: «Μόνο μια τέτοια παράταξη μπορεί σήμερα να είναι αυθεντικά λαϊκή, χωρίς τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και γνήσια πατριωτική, χωρίς να αποπνέει τον συντηρητισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μάταια η ίδια προσπαθεί να συγκαλύψει».

Υπενθύμισε ότι ο ίδιος έχει καταφέρει να κερδίσει δύο φορές τον σημαντικότερο Δήμο της χώρας, την πρώτη από τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη και τη δεύτερη από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, υποψήφιο που στήριζε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ. «‘Έχω ήδη εκπροσωπήσει νικηφόρα την παράταξή μας, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις στο παρελθόν και με διαφορετικό κάθε φορά αντίπαλο. Επικρατήσαμε, γιατί ήμασταν ενωμένοι. Ενωμένη, συνεπώς, η παράταξή μας θα γίνει και πάλι μεγάλη για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διακυβέρνηση της χώρας, και όχι να αποτελέσει ένα δευτερεύον συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων», αναφέρει στη δήλωσή του.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής επισήμως υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα είναι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο πρώην Υπουργός Γιάννης Ραγκούσης, ενώ πρόθεση να θέσουν υποψηφιότητα έχουν εκφράσει ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Η εκλογή του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα θα γίνει τον Νοέμβριο, ενώ, σήμερα, τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και το Ποτάμι, διέψευσαν δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία ανέφεραν ότι Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης έχουν συμφωνήσει στη διάλυση των κομμάτων τους πριν την εκλογή του επικεφαλής.

Στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς θα συμμετάσχουν το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ, μικρότερες πολιτικές κινήσεις του κεντρώου και του κεντροαριστερού χώρου. Δεν έχει, ωστόσο, προσδιοριστεί ακόμη το αν ο νέος πολιτικός φορέας θα συγκροτηθεί ως ενιαίο κόμμα ή ως συνασπισμός κομμάτων και κινήσεων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy