Ύποπτες αναλήψεις χρημάτων από ΑΤΜ έκαναν δυο Ρώσοι

Διάταγμα κράτησης 8 ημερών εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον δυο 23χρονων, ενός άντρα και μιας γυναίκας από τη Ρωσία, οι οποίοι συνελήφθησαν ενώ έκαναν ύποπτη ανάληψη χρημάτων από ταμειακές μηχανές στη Γερμασόγεια. Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν 529 πιστωτικές κάρτες και χρηματικό ποσό 38,870 ευρώ, για τα οποία δεν έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, οι ύποπτοι έφτασαν στην Κύπρο στις 21 Μαΐου και διέμεναν σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, ενώ χθες άρχισαν να κάνουν , μέσω αυτόματων ταμειακών μηχανών, αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών από λογαριασμούς τράπεζας του εξωτερικού, γεγονός που κινητοποίησε την υπηρεσία διαχείρισης πιστωτικών καρτών JCC.

Άνδρες του ΟΠΕ Λεμεσού εντόπισαν τους ύποπτους λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε αυτόματη ταμειακή μηχανή στην τουριστική περιοχή Γερμασόγειας και αφού διαπιστώθηκε ότι δεν έφεραν οποιαδήποτε ταξιδιωτικά έγγραφα, συνελήφθησαν για εξακρίβωση των στοιχείων τους.

Στην κατοχή του άντρα εντοπίστηκαν 43 πιστωτικές κάρτες χωρίς όνομα δικαιούχου, με διαφορετικό αριθμό αλλά του ίδιου τραπεζικού ιδρύματος και το χρηματικό ποσό των €21,250. Στην κατοχή της γυναίκας εντοπίστηκαν 52 όμοιες πιστωτικές κάρτες όπως αυτές που εντοπίστηκαν στην κατοχή του άντρα καθώς και το χρηματικό ποσό των €4,400.

Ακολούθησε έρευνα στο ξενοδοχείο που διαμένουν στη Λεμεσό όπου εντοπίστηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, τρία κινητά τηλέφωνα, 2 πιστωτικές κάρτες σε ονόματα κατόχων αγνώστων προσώπων, 434 πιστωτικές κάρτες ίδιες με τις προηγούμενες που εντοπίστηκαν στην κατοχή τους καθώς και το χρηματικό ποσό των €13,220.

Οι δυο 23χρονοι ισχυρίστηκαν ότι οι πιστωτικές κάρτες τους ανήκουν και ότι έκαναν ανάληψη μεγάλου χρηματικού ποσού για τις ανάγκες των διακοπών τους στην Κύπρο, κάτι που ωστόσο δεν πείθει τους αστυνομικούς ανακριτές, οι οποίοι ζήτησαν τη βοήθεια της Ιντερπόλ και της εταιρείας Visa, ώστε να εξακριβωθεί σε ποιους ανήκουν οι λογαριασμοί από τους οποίους γίνονταν οι αναλήψεις χρημάτων και αν πρόκειται για πλαστές ή κλοπιμαίες πιστωτικές κάρτες.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy