Ύποπτη εξαργύρωση ασφάλειας διερευνάται εναντίον του βουλευτή

Ύποπτη εξαργύρωση ασφαλιστήριου συμβολαίου διερευνά η Αστυνομία εναντίον εν ενεργεία βουλευτή. Όπως πληροφορούμαστε, ο παραπονούμενος πολίτης, μετά την αρχική καταγγελία, έδωσε χθες κατάθεση στην Αστυνομία στην οποία δίνει τη δική του εκδοχή καταγγέλλοντας πρόσωποτο οποίο στον ουσιώδη χρόνο δεν ήταν βουλευτής, αλλά εξελέγη σε κατοπινό στάδιογια εξαργύρωση ασφάλισης χωρίς οποιαδήποτε συγκατάθεση από τον ασφαλιζόμενο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, στην κατάθεσή του ο παραπονούμενος ανέφερε στην Αστυνομία ότι το 1988 συνεβλήθη μέσω του σημερινού βουλευτή σε ασφαλιστήριο συμβόλαιο διάρκειας 25 χρόνων με τελική απόδοση περίπου 45 χιλιάδων ευρώ.

Στην κατάθεση, ο παραπονούμενος αναφέρει ότι 12 χρόνια μετά την υπογραφή του συμβολαίου η ασφαλιστική εταιρεία έκλεισε, οπότε, με δικές του οδηγίες, το συμβόλαιο μεταφέρθηκε σε άλλη εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν ο τότε ασφαλιστής. Όπως κατήγγειλε ο πολίτης, το 2013, με τη λήξη του συμβολαίου, διαπίστωσε ότι το συμβόλαιο είχε ήδη εξαργυρωθεί χωρίς ο ίδιος να δώσει οποιαδήποτε εντολή ή συγκατάθεση.

Μετά τη λήψη της κατάθεσης, η Αστυνομία έχει αρχίσει τη συλλογή των σχετικών στοιχείων με πρώτα και κύρια τα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Αντικείμενο διερεύνησης είναι κατά πόσον υπήρξε όντως εξαργύρωση του συμβολαίου ή εάν έγινε αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου χωρίς γνώση του παραπονούμενου. Με την ολοκλήρωση της διερεύνησης, η Αστυνομία θα διαβιβάσει το φάκελο στον Γ. Εισαγγελέα για οδηγίες.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy