Υπόσκαψη των αδιάφθορων αστυνομικών βλέπει ο Ιωνάς

Τηλεφωνικές παρακολουθήσεις και ταυτοποίηση της προπληρωμένης κάρτας τηλεφώνου.

Για υπόσκαψη της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας μίλησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, χωρίς ωστόσο να τεκμηριώνει τις καταγγελίες του.

Ερωτηθείς σχετικά είπε πως δεν χρειάζεται να πει κάτι παραπάνω πέραν από την έκκληση να αφήσουν όλοι αυτή την υπηρεσία να αποδώσει έργο. Οι έρευνες αυτής της Υπηρεσίας, πρόσθεσε, γίνονται κάτω από τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα.

Απαντώντας στις επικρίσεις πως παρά τις συλλήψεις δεν υπάρχει αποτέλεσμα στο θέμα του οργανωμένου εγκλήματος, ο κ. Νικολάου, ενοχλημένος από τις αστυνομικές επιχειρήσεις φιάσκο, δήλωσε: «Αφήστε την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, εκτός αν θέλουμε κάποιοι να υποκαταστήσουμε τον Αρχηγό, την ηγεσία, τους εμπειρογνώμονες που έχει η Αστυνομία, τους έμπειρους αξιωματικούς».

Ο κ. Νικολάου, δικαιολογώντας την απραξία τους, υποστήριξε ότι «για να μπορέσει η Αστυνομία να διερευνήσει εις βάθος το οργανωμένο έγκλημα και να φτάσει στην κορυφή της πυραμίδας στις περιπτώσεις των οργανωμένων ομάδων και κυρίως στις περιπτώσεις της εμπορίας ναρκωτικών, χρειάζεται να της παραχωρηθεί η δυνατότητα παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, καθώς επίσης και η ταυτοποίηση των κατόχων καρτών προπληρωμένης ομιλίας».

Το οργανωμένο έγκλημα στον τόπο μας, κατέληξε ο κ. Ιωνάς Νικολάου, είναι δυστυχώς διαχρονικό και οφείλουμε ανάλογα με τον τρόπο δραστηριοποίησής του να ενεργούμε με τις ανάλογες επιχειρήσεις και αντιδράσεις.

Από πλευράς του ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις αλλά, όπως είπε, πρέπει να στηριχθεί η Αστυνομία στην προσπάθεια πάταξης του οργανωμένου εγκλήματος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy