Ξανακτύπησε ο κομμωτής-παπουτσής

Για τρίτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια συλλαμβάνεται με προϊόντα απομιμήσεων τα οποία πουλούσε ως αυθεντικά 39χρονος κομμωτής από τη Ξυλοφάγου. Χθες Τρίτη, μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου μαζί με λειτουργούς του Τελωνείου, ερεύνησαν διαμέρισμα και αποθήκη σε πολυκατοικία τα οποία ανήκουν στον 39χρονο και εντόπισαν, παρουσία του ιδιοκτήτη, 482 ζευγάρια παπούτσια και 37 μπλούζες τα οποία έφεραν επώνυμες μάρκες.

Από τον έλεγχο του Τελωνείου όμως, προέκυψε ότι τα προϊόντα ήταν μη εξουσιοδοτημένες απομιμήσεις, οπότε, ανοίχθηκε υπόθεση εναντίον του 39χρονου από το Τελωνείο. Ο κομμωτής είχε συλληφθεί από την αστυνομία και το Τελωνείο τον Ιούνιο του 2016 όταν βρέθηκαν στην κατοχή του σχεδόν 1500 ζευγάρια παπουτσιών τα οποία πωλούσε μέσω facebook προωθώντας τα ως αυθεντικά προϊόντα επωνυμιών ενώ στην πραγματικότητα ήταν μη εξουσιοδοτημένες απομιμήσεις.

Πριν δύο περίπου χρόνια, είχε συλληφθεί ξανά για παρόμοια υπόθεση και τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο. Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, ο 39χρονος είχε στήσει κύκλωμα εισαγωγής και πώλησης των παπουτσιών μαϊμού μέσω facebook τα δύο τελευταία χρόνια αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.

Το κόστος αγοράς των παπουτσιών που βρέθηκαν τον περασμένο Ιούνιο είχε υπολογιστεί στις 50-60 χιλιάδες ευρώ και η αξία πώλησης πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ! Από τις εξετάσεις προέκυψε ότι τα παπούτσια εισάγονταν μέσω των λιμανιών από ευρωπαϊκές χώρες σε κοντέινερ και έφεραν την ένδειξη “κοινοτικά προϊόντα”.

Τάσος Περδίος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy