Υπόθεση Novartis: Νέα λίστα γιατρών που χρηματίστηκαν εντόπισαν οι εισαγγελείς

Τα ονόματα 300 περίπου γιατρών του ελληνικού δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και ιδιωτών, περιέχονται σε λίστα που εντόπισαν οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έφοδό τους στα γραφεία της Novartis Hellas.

Οι γιατροί αυτοί φέρονται να «λαδώθηκαν» με ποσά από 1.000 – 5.000 ευρώ κατά την περίοδο Ιανουαρίου 2016 – Ιανουαρίου 2017.

Τα νέα ονόματα έρχονται να προστεθούν στη μακροσκελή λίστα με πάνω από 4.000 γιατρούς που εντοπίστηκαν να έχουν λάβει πλούσια «δώρα» από τη Novartis τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να συνταγογραφούν τα προϊόντα της.

Η έρευνα των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς, που συνεχίζεται ως για τα μη πολιτικά πρόσωπα, δείχνει πάντως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ότι η ζημία του ελληνικού δημοσίου από τις ανατιμήσεις στα νοσοκομειακά φάρμακα της Novartis είναι πολλαπλάσια από την αρχική εκτίμηση των 3 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ξεκίνησε νέος κύκλος καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων, με έναν εξ αυτών να έχει ήδη καταθέσει στους εισαγγελείς προσκομίζοντας νέα στοιχεία για την υπόθεση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy