ΥΠΠ: Αθλητικά Σχολεία σε όλη την Κύπρο από τη νέα σχολική χρονιά

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής δήλωσε σήμερα ότι με τη νέα σχολική χρονιά θα αρχίσουν να λειτουργούν Αθλητικά Σχολεία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου ενώ θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται και το νέο πρόγραμμα στο οποίο όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα έχουν καταλήξει μέχρι τον Απρίλιο.

Σε δηλώσεις στη Λάρνακα και ερωτηθείς για το θέμα της δημιουργίας Αθλητικών Σχολείων, ο Υπουργός απάντησε πως «η δική μας απόφαση είναι ότι από την ερχόμενη χρονιά θα λειτουργήσουν Αθλητικά Σχολεία σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Θα ξεκινήσει σταδιακά να εφαρμόζεται αυτός ο πετυχημένος θεσμός και στις άλλες πόλεις και στόχος μας είναι να τον επεκτείνουμε όχι μόνο στο Λύκειο αλλά και στο Γυμνάσιο».

Εξήγησε ακόμα ότι «δεν βλέπουμε το λόγο γιατί να ξεκινούμε από την πρώτη Λυκείου να καλλιεργούμε τα ταλέντα στον αθλητισμό και να μην ξεκινούμε πιο νωρίς. Γι αυτό η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας είναι να εφαρμόσει, σταδιακά από την επόμενη χρονιά τον θεσμό των Αθλητικών Σχολείων σε όλες τις πόλεις και από την πρώτη Γυμνασίου».

Ερωτηθείς για το θέμα της εφαρμογής του νέου σχολικού προγράμματος ο κ. Καδής απάντησε πως «έχουν ήδη προγραμματιστεί συναντήσεις με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και το Συμβούλιο Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης όπου θα δούμε όλα τα ζητήματα που αφορούν την εφαρμογή του νέου σχολικού προγράμματος. Στόχος μας είναι να εκσυγχρονίσουμε το δημόσιο σχολείο και να του δώσουμε την αίγλη που κανονικά θα πρέπει να έχει και τον σεβασμό από την κοινωνία».

Πρόσθεσε πως «από του χρόνου θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται το νέο πρόγραμμα στο οποίο ελπίζω ότι θα έχουμε καταλήξει μέχρι το τέλος του Απρίλη».

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy