ΥΠΠ: Εφαρμόζουμε σειρά από μεταρρυθμίσεις για στήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών

Μια σειρά από μεταρρυθμίσεις, που στόχο έχουν να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς στο έργο τους και να βελτιώσουν τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών σχεδιάζει και εφαρμόζει το Υπουργείο, σημειώνει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής στο μήνυμά του με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2017-18.

Στο μήνυμα του, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο Υπουργός διαβεβαιώνει μαθητές και εκπαιδευτικούς πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού νοιάζεται πραγματικά για την ασφαλή, εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία των σχολείων, και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει και εφαρμόζει τις μεταρρύθμισες.

Όπως αναφέρει, το Υπουργείο εισάγει καινοτομίες που βελτιώνουν την καθημερινότητα των σχολείων και κάνουν πιο ευχάριστη τη σχολική ζωή, επισημαίνοντας πως η επιτυχία της προσπάθειας αυτής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη συναίνεση και τη στενή συνεργασία όλων, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων, των μαθητών και όλων φορέων που λειτουργούν μέσα και γύρω από το σχολείο.

«Η πολιτεία αναθέτει σε σας την εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων μας, που αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον του τόπου μας. Είμαι βέβαιος ότι για άλλη μια σχολική χρονιά θα ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας, θα επιτελέσετε με ευσυνειδησία το εκπαιδευτικό σας έργο και θα αποτελέσετε με το παράδειγμά σας πηγή έμπνευσης για τα παιδιά μας, καλλιεργώντας αξίες και αντιλήψεις που προστατεύουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία, την ειρήνη, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την αγάπη για το περιβάλλον», σημειώνει, αναφερόμενος στους εκπαιδευτικούς.

Απευθυνόμενος στους μαθητές, ο κ. Καδής αναφέρει πως η κατάκτηση της γνώσης προϋποθέτει προσπάθεια και κόπο, ωστόσο η χαρά της μάθησης είναι μεγάλη και τους προτρέπει να αγαπούν τη μάθηση και να εργάζεστε μεθοδικά, παίρνοντας όσα περισσότερα μπορείτε από τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο.

«Αξιοποιείστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη φοίτησή σας στο σχολείο, που αποτελεί μια μικρή κοινωνία, για να αντλήσετε γνώσεις, να αποκτήσετε φίλους, να μάθετε να ερευνάτε, να ψάχνετε και να βρίσκετε την αλήθεια. Με τη μόρφωση και την πνευματική καλλιέργεια θα είστε πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες της ζωής. Μην απογοητεύεστε από τα λάθη σας. Να θυμάστε ότι ο άνθρωπος που δεν κάνει ποτέ λάθη, είναι ο άνθρωπος που δεν προσπαθεί ποτέ για τίποτα. Να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας και να έχετε θάρρος, θάρρος να ακολουθείτε τον δικό σας δρόμο», καταλήγει στο μήνυμά του ο Υπουργός.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy