ΥΠΠ: Ευρεία σύσκεψη για το θέμα ασφάλειας στα σχολεία

Χρειάζονται περισσότερες βελτιωτικές κινήσεις στους σχολικούς χώρους για την ασφάλεια των παιδιών, παρόλο που υπάρχουν και εφαρμόζονται πρωτόκολλα και μέτρα ασφαλείας στα σχολεία ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας.

Μιλώντας το μεσημέρι στον ΑΣΤΡΑ ο Κώστας Χαμπιαούρης είπε ότι αρχές Ιουνίου στο Υπουργείο Παιδείας θα γίνει ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να μελετήσουν το πως βελτιώνεται το θέμα ασφάλειας στις σχολικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ άλλων ο Υπουργός υπέδειξε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση και στην επιμόρφωση του διδακτικού προσωπικού σε πιο συστηματική και πιο καθολική βάση ενώ χαρακτήρισε υπερβολή να γεμίσουν τα σχολεία με νοσηλευτές.

Για το ενδεχόμενο αντικατάστασης των γηπέδων στα σχολεία με ταρτάν ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι το κόστος υπολογίζεται περίπου στα 50 εκ. ευρώ.

Ο Υπουργός Παιδείας θα προβεί σε δηλώσεις στις 15:00 για το πόρισμα του ερευνόντα λειτουργού αναφορικά με το θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, ο οποίος κτύπησε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια που έπαιζε στην αυλή του σχολείου του με τους συμμαθητές του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy