ΥΠΠ: Βασικοί εταίροι οι δάσκαλοι και οι γονείς

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Οι Εκπαιδευτικοί και οι Σύνδεσμοι Γονέων είναι ουσιαστικοί εταίροι για την ενίσχυση του έργου των σχολείων καθώς και για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καδής σε χαιρετισμό του στην ημερίδα με θέμα «Γονείς και Δάσκαλοι ενημερώνονται».

«Ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκτιμούμε ιδιαίτερα το έργο και τη συμβολή όλων σας, γιατί είστε βασικοί και ουσιαστικοί μας εταίροι», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο κ. Καδής, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ.

«Τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί, μέσα από τη μεταξύ σας συνεργασία ενισχύετε το έργο των σχολείων μας, ενώ σημαντικός είναι ο ρόλος που επιτελείτε στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί και εφαρμόζει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με τις οποίες επιδιώκεται η αναβάθμιση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας που παρέχεται σε κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα,” πρόσθεσε.

Ο κ. Καδής εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης για την ουσιαστική παρουσία και συμμετοχή στο διάλογο που διεξάγεται το τελευταίο διάστημα με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, για τη θετική της στάση και τις εποικοδομητικές απόψεις που καταθέτει γύρω από σημαντικά θέματα, τα οποία σχετίζονται με την Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου, με την Αξιολόγηση του Μαθητή, με τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων, με το όριο ηλικίας για εισδοχή στην Προδημοτική και στην Α’ τάξη του Δημοτικού, όπως επίσης και με το πλαίσιο λειτουργίας των προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων.

Αναφέρθηκε και προσπάθειες που καταβάλλονται για αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ώστε κάθε παιδί ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητές του να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση τόσο στο αναλυτικό πρόγραμμα όσο και στα σχολικά κτήρια, στα οποία δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές και προμηθεύουμε τον απαραίτητο τεχνολογικό και άλλο εξοπλισμό.

«Η ορθολογική διαχείριση των σημαντικών αυτών ζητημάτων απαιτεί από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη ειλικρινή διάθεση για διάλογο, συνεργασία, σεβασμό και αλληλοκατανόηση, προκειμένου να επιτύχουμε με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε και αναμένουμε», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy