Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη σήμερα στην Κύπρο

Υψηλές θερμοκρασίες και σκόνη θα παρατηρούνται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε όλη την Κύπρο.

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 25 στα νότια και ανατολικά παράλια, στους 24 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 22 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος ενώ η αραιή σκόνη που θα παρατηρείται στην ατμόσφαιρα αναμένεται ότι σταδιακά θα αρχίσει να υποχωρεί. Τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση, κυρίως στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία  θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, στους 14 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 12 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Το Σάββατο, οποιαδήποτε αραιή σκόνη πιθανό να παρατηρείται στην ατμόσφαιρα αναμένεται να υποχωρήσει σύντομα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή μέχρι τη Δευτέρα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy