Ειρηνική πορεία Κούρδων στη Λάρνακα κατά των τουρκικών επιδρομών στο Αφρίν

Φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο αποκαλούσαν «φασίστα», «δικτάτορα» και «τρομοκράτη», πάνω από 100 Κούρδοι, σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας, πραγματοποίησαν πορεία για να διαμαρτυρηθούν κατά των «εγκλημάτων πολέμου» όπως αποκάλεσαν τις τουρκικές επιδρομές στο Αφρίν. Η πορεία ξεκίνησε στις 2:30μμ από τον Αστυνομικό Σταθμό Λάρνακας και κατέληξε στο Κάστρο.

Σε όλη τη διαδρομή οι διαδηλωτές κρατώντας πανό με τη μορφή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, και κουρδικές σημαίες, φώναζαν συνθήματα κατά της Τουρκίας και μοίραζαν φυλλάδια με διαφωτιστικό υλικό.

Εκπρόσωπος των Κούρδων που ζουν στη Λάρνακα, ο οποίος μίλησε στο ΚΥΠΕ με τον όρο να μείνει ανώνυμος, έκανε λόγο για «εγκλήματα πολέμου και κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου» που όπως είπε γίνεται στο Αφρίν. Παρομοίασε δε τις τουρκικές επιθέσεις στο Αφρίν με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Με τη διαμαρτυρία τους οι Κούρδοι που ζουν στην Κύπρο, ήθελαν, όπως ανέφεραν να εκφράσουν την αλληλεγγύη στους αμάχους που ζουν στο Αφρίν, ανέφερε ο εκπρόσωπος των Κούρδων που ζουν στην Κύπρο

Στο φυλλάδιο που ήταν γραμμένο στα Ελληνικά, γίνεται λόγος για «ρατσιστική εχθρότητα προς κάθε προοπτική κουρδικής αυτοδιάθεσης καθώς και κατοχύρωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του κουρδικού λαού, μέσα στα υπάρχοντα κράτη» όπως αναφέρεται.

«Οι ΗΠΑ και η ΕΕ έδωσαν σιωπηρή συγκατάθεση για την επιχείρηση δηλώνοντας πως είναι δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπίζει τα σύνορα της. Αλλά και η Ρωσία, επιτρέποντας την Τουρκία να χρησιμοποιεί τον συριακό εναέριο χώρο για τους βομβαρδισμούς, συναίνεσε κι αυτή στην εισβολή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο διαφωτιστικό τους φυλλάδιο.

Άνδρες της Αστυνομίας ήταν κατά μήκος των Φοινικούδων προς αποφυγή προβλημάτων και ευτυχώς δε χρειάστηκε να επέμβουν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy