Isffc 2017: “Natas” του Χάρη Αγιώτη

logoisffc.jpg.220x220_q85_background-#EEEEEE

Με αφορμή… το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου 2017 που διοργανώνεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο από τις 14 μέχρι τις 21 Οκτωβρίου με Καλλιτεχνική Επιτροπή τους σκηνοθέτες Αλεξία Ρόιτερ και Ιωακείμ Μυλωνά, Κύπριοι δημιουργοί που συμμετέχουν στο φεστιβάλ μιλάνε στον Ορίζοντα για τις ταινίες τους:

Natas- Προβάλλεται στις 18 Οκτωβρίου

Ο Μαρκ είναι ένας έφηβος που υποφέρει από δυσλεξία. Αποφασίζει να καλέσει τον Σατανά να του πουλήσει την ψυχή του με αντάλλαγμα να τον θεραπεύσει. Όμως η τελετή δεν πάει όπως σχεδίαζε. Διάλεξα να ασχοληθώ με το θέμα όταν σκέφτηκα πως θα ήταν κωμικοτραγικό να επικαλέσεις σκοτεινές δυνάμεις για ένα τέτοιο πρόβλημα. Το μήνυμα είναι πως μερικές φορές δίνουμε μεγάλη έμφαση σε θέματα που μας απασχολούν , ενώ όταν πάμε ένα βήμα πίσω και σκεφτούμε, συνήθως συνειδητοποιούμε πως δεν είναι πάντα τόσο σοβαρό και πρέπει να το χειριστούμε διαφορετικά.

Σπούδασα αρχικά Νομικά, αλλά κατάλαβα αρκετά νωρίς πως δεν με ενδιέφερε καθόλου και αποφάσισα να ασχοληθώ με το δημιουργικό μου πάθος που ήταν ο κινηματογράφος. Μετακόμισα Νέα Υόρκη όπου δούλεψα στον κόσμο του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Μετέπειτα επέστρεψα πίσω όπου δούλευα σε ανεξάρτητες παραγωγές. Έγραψα και σκηνοθέτησα την πρώτη μου μικρού μήκους στην Κύπρο το 2015 επιστημονικής φαντασίας “Sanctioned”.

Ήταν εύκολο να γυριστεί η ταινία όταν έχεις ταλαντούχους συντελεστές που πιστεύουν σε εσένα. Είναι σημαντική πάντα η συμμετοχή στο φεστιβάλ για να προωθήσουμε τον ντόπιο κινηματογράφο και να δείξουμε πως αν και οι καταστάσεις του χώρου δεν είναι εύκολες και γεμάτες εμπόδια, εμείς δεν θα παρατήσουμε ποτέ να δημιουργούμε με οποιονδήποτε τρόπο. Για την περαιτέρω ανάπτυξη παραγωγής θα πρότεινα σε όλους τους μελλοντικούς και τωρινούς σκηνοθέτες και σεναριογράφους να δημιουργούν συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται πλέον είναι μια καλή ιστορία και πάθος να τη μεταφέρεις από το χαρτί στην πραγματικότητα.

Τα επόμενα σχέδιά μου είναι να καταφέρουμε να μπει σε παραγωγή μια τηλεοπτική ιδέα του Ανδρέα Splash Κυριάκου, “The Midnight Shift” που κέρδισε το βραβείο του ΗΒΟ EUROPE στο Midpoint TV Launch 2017, όπου εγώ ο Φρίξος Μασούρας μαζί με τον Ανδρέα είμαστε οι σεναριογράφοι.

Επίσης τώρα είμαι Βερολίνο, στο μοναδικό “φυτώριο” σεναριογράφων για τηλεόραση στην Ευρώπη όπου δουλεύω μαζί με επαγγελματίες του χώρου για υλοποίηση τηλεοπτικής ιδέας και μετέπειτα θα προσπαθήσουμε να την πουλήσουμε σε παραγωγούς.

Χάρης Αγιώτη

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy