Ισπανία: Πρόστιμο €1.2 εκ. στο Facebook για συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων

ΠΗΓΗ TVXS

Πρόστιμο της τάξης του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων χρηστών επέβαλε στο Facebook η Ισπανία.

Η ισπανική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αναφέρει ότι το πρόστιμο έρχεται μετά από έρευνα στις εργασίες του κοινωνικού δικτύου.

Αν και το ύψος του προστίμου δεν είναι μεγάλο σε σχέση με έσοδα δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε τρίμηνο του Facebook, ωστόσο, αντίστοιχες έρευνες, όμως, πραγματοποιούνται και από το Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το Facebook συγκέντρωσε πληροφορίες όπως το γένος, τα θρησκευτικά πιστεύω, προσωπικές προτιμήσεις χρηστών χωρίς να τους ενημερώσει. Παράλληλα, συγκέντρωσε και το ιστορικό περιήγησης των χρηστών.

Το Facebook δεν απάντησε σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για κάποιο σχόλιο αναφορικά με το πρόστιμο.«Η πολιτική ασφαλείας του Facebook περιέχει γενικούς και μη κατανοητούς όρους» γράφει ανακοίνωση της ισπανικής αρχής, και συμπληρώνει: «Το κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιεί προστατευόμενα δεδομένα για διαφήμιση, μεταξύ άλλων χρήσεων, χωρίς να λαμβάνει την έγκριση των χρηστών όπως προβλέπει ο νόμος περί προστασίας δεδομένων, κάτι που αποτελεί σοβαρή παράβαση».

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.