Ισραήλ: Εννέα νεκροί από πλημμύρα στην έρημο Νεγκέβ

Στο Ισραήλ εννέα νεαροί, γυναίκες και άνδρες, σκοτώθηκαν χθες από απότομη πλημμύρα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στα νότια της Νεκράς Θάλασσας.

Οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν και σήμερα μια νεαρή γυναίκα η οποία αγνοείται. Η ομάδα των νεαρών συμμετείχε σε πρόγραμμα στρατιωτικής ετοιμότητας.

Το περιστατικό συνέβη σε ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες, στην άκρη της ερήμου Νεγκέβ, όπου οι βροχοπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν σε λίγα λεπτά μια εξαιρετικά επικίνδυνη άνοδο της στάθμης του νερού, ιδιαίτερα στα φαράγγια.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε στην ισραηλινή τηλεόραση ότι δεν τηρήθηκαν “οι οδηγίες για την αποφυγή αυτού του είδους της τραγωδίας”.

Το Ισραήλ πλήττεται από χθες από εξαιρετικά έντονες για την εποχή βροχοπτώσεις. Η άνοδος της στάθμης των υδάτων προκάλεσε χθες το θάνατο ενός Βεδουίνου εφήβου στο νότιο Ισραήλ και ενός 17χρονου Παλαιστίνιου, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ένα λεωφορείο επίσης παρασύρθηκε από μια άλλη απότομη πλημμύρα σε ένα δρόμο στο νότιο τμήμα της χώρας, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy