Ισραήλ: Ρίχνει «μαύρο» στο Al Jazeera κατηγορώντας το για υποστήριξη της τρομοκρατίας

«Μαύρο» ρίχνει στο Al-Jazeera το Ισραήλ υποστηρίζοντας πως το τηλεοπτικό δίκτυο «υποθάλπτει την τρομοκρατία». «Στη δικαιοσύνη», δηλώνει πως θα προσφύγει το δίκτυο με έδρα το Κατάρ.

Όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Επικοινωνιών της χώρας Αγιούμπ Καρά, το Ισραήλ θα προχωρήσει στην ανάκληση των διαπιστεύσεων των περίπου 30 δημοσιογράφων που εργάζονται στο Ισραήλ, στο κλείσιμο των γραφείων και στην διακοπή της μετάδοσης του προγράμματος που εκπέμπεται από την έδρα του τηλεοπτικού δικτύου στο Κατάρ:
«Το τελευταίο διάστημα, σχεδόν όλες οι χώρες της περιοχής διαπίστωσαν πως το Al Jazeera υποστηρίζει την τρομοκρατία, υποστηρίζει τον θρησκευτικό ριζοσπαστισμό από τις χώρες του Περσικού Κόλπου, την Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, όλες οι χώρες με τις οποίες το Ισραήλ έχει την πρόθεση να πάρει μέρος σε μια σύνοδο για περιφερειακές, πολιτικές, οικονομικές ακόμη και αμυντικές συμφωνίες».

Για την πλήρη διακοπή της λειτουργίας του δικτύου απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, ωστόσο υπάρχει ήδη συμφωνία με τους παρόχους καλωδιακών συνδέσεων να προχωρήσουν άμεσα στην διακοπή μετάδοσης του προγράμματος τόσο στα αραβικά όσο και τα αγγλικά.

«Το Al-Jazeera καταγγέλλει το μέτρο αυτό εκ μέρους ενός κράτους που ισχυρίζεται ότι είναι η μοναδική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσει προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του μέτρου.

«Κινείται σε ολισθηρό δρόμο όποιος αλλάζει τη νομοθεσία για να κλείσει έναν μηντιακό οργανισμό για πολιτικούς λόγους» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στο Ισραήλ Γκένυς Σούγκαρμαν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy