Ιταλία: Αλώβητη η Ίντερ, καλύτερη η Γιουβέντους

Η Γιουβέντους ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ωστόσο δεν κατάφερε να μετουσιώσει τις ευκαιρίες της σε γκολ. Από την άλλη η Ίντερ αμύνθηκε σθεναρά και κατάφερε να αποδράσει από το Τορίνο με την λευκή ισοπαλία.

Ισορροπημένο παιγνίδι κατοχής στα πρώτα λεπτά με τις δυο ομάδες να μην επιχειρούν να φτιάξουν ευκαιρίες. Μόλις στο 8’ η Γιουβέντους απώλεσε τεράστια διπλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Η φάση ξεκίνησε με σέντρα από τον Κουαδράδο, η μπάλα χτύπησε κάπου σε παίκτη της Ίντερ και έφτασε στον εντελώς μόνο και αμαρκάριστο Μάντζουκιτς.

Ο Κροάτης έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Χαντάνοβιτς σε πρώτο χρόνο, ο Μάντζουκιτς πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά παραλίγο να σκοράρει, ωστόσο η μπάλα απομακρύνθηκε στη γραμμή από τη σωτήρια απόκρουση του Μιράντα. Στη συνέχεια οι Μπιανκονέρι ήταν πιο επιθετικοί και επιχειρούσαν με σέντρες κυρίως να τρυπήσουν την άμυνα των Νερατζούρι χωρίς να απειλούν ουσιαστικά. Στο 37’ η Γιουβέντους είχε άλλη μια καλή στιγμή με σουτ του Κεντίρα μέσα στην περιοχή αλλά δεν ήταν τόσο καλό ούτως ώστε να νικήσει τον Χαντάνοβιτς. Αποκορύφωμα στις ευκαιρίες της Γιουβέντους ήταν μια κεφαλιά του Μάντζουκιτς που σταμάτησε στο δοκάρι του Χαντάνοβιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Η Γιουβέντους μπήκε επιθετικά έτσι όπως έκλεισε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, ενώ η Ίντερ αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ο επιθετικός καταιγισμός δεν είχε τελειωμό για τους Μπιανκονέρι που στο 47’ έκαναν φάση διαρκείας στα καρέ της Ίντερ με Μάντζουκιτς και στη συνέχεια με Ασαμόα. Στο 51’ χάθηκε απίστευτη ευκαιρία για την Γιουβέντους αφού μετά από σέντρα ακριβείας του Κουαδράδο στον Μάτζουκιτς, ο δεύτερος που ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, σάστισε και δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ. Στο 53’ μετά από φαρμακερή σέντρα του Κουαδράδο, ο Μάντζουκιτς πήγε για την κεφαλιά αλλά τελευταία στιγμή οι αμυντικοί της Ίντερ του πήραν κυριολεκτικά την μπουκιά από το στόμα. Στο 54’ και στο 59’ ο Χαντανοβιτς είπε όχι στα δυνατά σουτ του Μάντζουκιτς. Στο 63’ η Ίντερ αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή με τον Σαντόν να μην μπορεί να συνεχίζει και τη θέση του να παίρνει ο Νταλμπέρτ. Ακολούθως, η «Γηραιά Κυρία» έχασε τεράστια φάση να πετύχει το γκολ που κυνηγούσε όταν ο Ασαμόα έκανε μια μπαλιά, ο Χαντάνοβιτς βγήκε απέκρουσε και αμέσως ο Κουαδράδο έκανε το σουτ που έφυγε εκατοστά δίπλα από την εστία της Ίντερ.

Στο 73’ η Ίντερ έγραψε την μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε μέχρι εκείνο το λεπτό στο παιγνίδι. Ο Πέρισιτς έκανε ένα σουτ, η μπάλα κόντραρε στα σώματα των παικτών της Γιουβέντους και έφτασε στον Μπρόζοβιτς που έκανε άστοχο σουτ εκτός εστίας. Στο 85’ οι Νερατζούρι έχασαν την καλύτερη τους ευκαιρία με ένα δυνατό σουτ του Μπρόζοβιτς το οποίο έφυγε έξω. Γενικά η Γιουβέντους ήταν η ομάδα που πίεσε, έφτιαξε τις ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Χαντάνοβιτς, ενώ η Ίντερ αμύνθηκε σθεναρά και κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία στο Τορίνο.
Γιουβέντους: Σέζνι, Ντε Σίλιο, Μπενάτια, Κιελίνι, Ασαμόα, Πιάνιτς (Μπεντακούρ 85′), Κεντίρα (Ντιμπάλα 75′), Ματουιντί, Κουαδράδο, Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν
Ίντερ: Χαντάνοβιτς, Σαντόν (Νταλμπέρτ 63′), Μιράντα, Σκρίνιαρ, Ντ’Αμπρόσιο, Βεσίνο, Μπόρχα Βαλέρο, Πέρισιτς, Καντρέβα (Γκαλιαρντίνι 69′), Μπρόζοβιτς, Ικάρντι (Έντερ 86′)

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy