Ιταλία: Ανατροπή στη δολοφονία του 8χρονου Λόρις

Με την κατηγορία πως σκότωσε και στη συνέχεια έκρυψε το πτώμα του οκτάχρονου γιου της τέθηκε υπό κράτηση η μητέρα του Αντρέα Λόρις Στιβάλ στη νότια Ιταλία, σε μία υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη χώρα. Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες.

Το ενδεχόμενο κακοποίησης, σε αντίθεση με όσα ανέφεραν αρχικά όλα τα ιταλικά ΜΜΕ, δεν είχε εν τω μεταξύ επιβεβαιωθεί από τις έρευνες.

Ο 8χρονος Αντρέα Λόρις Στιβάλ είχε βρεθεί νωρίς το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου νεκρός σε χαντάκι έξω στην περιοχή της Σάντα Κρότσε Καμερίνα, έξω από τη Ραγκούζα της Σικελίας. Η μητέρα του είχε υποστηρίξει ότι τον είχε αφήσει το πρωί στο σχολείο του αλλά διαπίστωσε την εξαφάνισή του όταν πήγε να τον πάρει νωρίς το μεσημέρι.

Το βράδυ της Δευτέρας, η εισαγγελία διέταξε την προσωρινή κράτηση της μητέρας, Βερόνικα Παναρέλλο, μετά την νέα ανάκριση στην οποία υποβλήθηκε για έξι ώρες. Η εισαγγελία φέρεται να θεωρεί στην παρούσα φάση ότι η μητέρα έδρασε μόνη της και στραγγάλισε το παιδί με καλώδιο.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι εισαγγελείς θεωρούν ότι υπάρχουν «σοβαρές ενδείξεις» που ενισχύουν τις πιθανότητες ενοχής της 25χρονης μητέρας.

Σύμφωνα με τις αναφορές, πρόκειται αρχικά για το γεγονός ότι στις 29 Νοεμβρίου δεν τον είχε συνοδεύσει στο σχολείο, όπως είχε δηλώσει αρχικά: Κάμερες κυκλωμάτων ασφαλείας κατέγραψαν εικόνες που δείχνουν τον Λόρις να βγαίνει από το αυτοκίνητο της Παναρέλλο, μπροστά από το σπίτι και να επιστρέφει μέσα στο διαμέρισμα της οικογένειάς του στις οκτώ το πρωί.

Παράλληλα, κάμερες κλειστών κυκλωμάτων, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, δείχνουν το αυτοκίνητο της νεαρής μητέρας, την ημέρα της δολοφονίας, παρκαρισμένο κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του Λόρις, κοντά σε έναν παλιό πέτρινο μύλο.

Τέλος, τις τελευταίες ημέρες η Βερόνικα Παναρέλλο παρέδωσε στις δασκάλες του σχολείου ηλεκτρικά καλώδια ίδια με εκείνα με τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι εισαγγελείς, χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία του Αντρέα.

«Αν όντως δολοφόνησε η Βερόνικα το παιδί μας, καταρρέει το σύμπαν μου», δήλωσε μετά την τελευταία εξέλιξη ο σύζυγός της.

in.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy