Ιταλία: Ανέσυραν πέντε νεκρούς από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου

Τρία ακόμα πτώματα έβγαλαν νωρίς το πρωί της Τρίτης οι διασώστες από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Ργκοπιάνο της Ιταλίας, που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε πως ανασύρθηκαν νεκροί ακόμα δύο από τους εγκλωβισμένους.

Πλέον τα θύματα είναι 14, ενώ εξακολουθούν να αγνοούνται 15 άνθρωποι.

Οι τρεις νεκροί που ανασύρθηκαν τα ξημερώματα είναι άντρες, η ταυτότητά τους όμως δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των δύο τελευταίων πτωμάτων.

Από τα ερείπια που θάφτηκαν στο χιόνι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί 9 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά. Όλοι τους εντοπίστηκαν ζωντανοί σχεδόν 40 ώρες μετά την καταστροφή, καθώς είχαν βρει καταφύγιο σε διάφορα σημεία της κατασκευής που δεν είχαν ισοπεδωθεί εντελώς. Έξω από το ξενοδοχείο οι διασώστες είχαν εντοπίσει δύο άντρες που την ώρα της χιονοστιβάδας είχαν βγει από το κτήριο.

Οι έρευνες στα συντρίμμια συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς οι διασώστες ελπίζουν πως θύλακες αέρα μπορεί να έχουν σχηματιστεί και σε άλλα σημεία του ξενοδοχείου, στα οποία δεν έχουν φτάσει ακόμα λόγω του τεράστιου όγκου του χιονιού και της επικινδυνότητας της κατάστασης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy