Ιταλία: Πυροβόλησε στο πρόσωπο την 15χρονη κόρη τής πρώην συντρόφου του και αυτοκτόνησε

460

Ένας 37χρονος άνδρας πυροβόλησε στο πρόσωπο την 15χρονη κόρη τής πρώην συντρόφου του, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, κοντά στην πόλη Φότζια της Κάτω Ιταλίας.

.Η κοπέλα έχασε τη μάχη για τη ζωή σήμερα το πρωί, 24 ώρες μετά τον πυροβολισμό, εξαιτίας καρδιακής προσβολής. Είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση και παρά τις συνεχείς προσπάθειες των γιατρών, βρισκόταν σε κώμα.

Το πτώμα του δράστη βρέθηκε χθες το απόγευμα σε ερημική περιοχή, έξω από την τοποθεσία Ισκιτέλα της Απουλίας. Η μητέρα της 15χρονης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είχε καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της δυο φορές στην αστυνομία για βίαιη συμπεριφορά.

Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση βίας σε βάρος των γυναικών στην Ιταλία.

Ένα φαινόμενο ενάντια στο οποίο έχει δραστηριοποιηθεί εδώ και καιρό η πρόεδρος της ιταλικής βουλής Λάουρα Μπολντρίνι, η οποία ζητά πιο αποτελεσματικά μέτρα προστασίας των γυναικών και ουσιαστικότερες εκστρατείες για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, με την παιδεία να προάγει πιο δυναμικά την ισότητα και την απόρριψη της βίας.

Πηγή: www.lifo.gr

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.