Ιταλία: Σχεδόν 9 εκατομμύρια Ιταλίδες έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση

Σύμφωνα με στοιχεία ειδικής έκθεσης του Ινστιτούτου Στατιστικής Istat, 8,8 εκατομμύρια Ιταλίδες έχουν υποστεί σεξουαλικές παρενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Από αυτές, 3.170.000 υπέστησαν τις παρενοχλήσεις αυτές στο διάστημα των τελευταίων τριών ετών. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, 167.000 γυναίκες ήταν θύματα παρενοχλήσεων στον χώρο εργασίας τους.

Το 69,6% θεωρεί ότι η πίεση και ο εκβιασμός που υπέστη ήταν αρκετά ή και πολύ σοβαρός. Το 80,9% των θυμάτων δεν είχε μιλήσει με κανέναν για το συμβάν και σχεδόν καμία δεν το κατήγγειλε στην ιταλική αστυνομία ή στους καραμπινιέρους.

Επίσης, σύμφωνα με την έκθεση, 3.754.000 άνδρες ηλικίας 14 έως 65 ετών έχουν υποστεί τουλάχιστον μια φορά σεξουαλική παρενόχληση. Συνήθως υπεύθυνα για τις παρενοχλήσεις είναι πρόσωπα που τα θύματα γνωρίζουν πολύ λίγο και με τα οποία δεν έχουν καμία σχέση φιλίας ή άλλη γνωριμία. Τόσο σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, όσο και τους άνδρες, οι υπεύθυνοι για τις παρενοχλήσεις (λεκτικές ή σωματικές) είναι στη μεγάλη πλειοψηφία τους άνδρες, σύμφωνα πάντα με την έρευνα του Istat.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy